smallebanner-stadhuis.jpg
Log in op Mijn VVD

Dick Faas

Commissielid

Portefeuille: 

  • Inrichting van de stad

Ik ben een geboren en getogen Zoetermeerder en op een korte periode in het buitenland na, woon ik al mijn hele leven in Zoetermeer. Na al die tijd die ik nu in Zoetermeer woon, is het tijd om iets terug te doen voor onze mooie stad. Als gemeenteraadslid wil ik meebouwen aan een stad waar we zaken zelf aanpakken, eigen verantwoordelijkheid nemen en in alle vrijheid kansen benutten om onze stad nog beter te maken. Ik wil bouwen aan een stad waar we na vier jaar met trots over zeggen, “dit hebben we zelf gedaan!” Die trots herken ik als ondernemerszoon als geen ander, en dat is precies de trots waar die ik met Zoetermeerders wil delen.

Waarom VVD?

Voor mij is er geen andere optie. Ik kom uit een ondernemersgezin en liberale waarden zijn mij met de paplepel ingegoten. Toen ik in 2010 lid werd van de VVD stelde ik mijzelf daarbij één voorwaarde; ik moest en zou een actieve invulling geven aan mijn lidmaatschap. Na een aantal jaar in het afdelingsbestuur te hebben gezeten, heb ik nu de kans om niet alleen iets voor de VVD te doen, maar ook iets voor onze mooie stad.

Wat zijn jouw speerpunten voor Zoetermeer van Goed naar Beter?

Natuurlijk veiligheid, economie en werkgelegenheid. Van een veilige stad die financieel gezond is en werkgelegenheid biedt, plukken we allemaal de vruchten. Maar ook punten als duurzaamheid en milieu zijn belangrijk. Het is een illusie dat een stad groener en duurzamer wordt als de gemeente beboet en belast en bepaalt wat wel en niet mag. Daar lossen we geen problemen mee op, maar worden alleen symptomen aangepakt. Als Zoetermeerders moeten we zelf de ruimte krijgen om onze stad duurzaam en leefbaar te maken en te houden. Er moet ruimte zijn voor initiatief, innovatie en investering. Zo kunnen we werken aan Zoetermeer op een manier die ons allemaal wat oplevert in plaats van kost. Duurzaamheid en milieu moeten we dus gaan zien als een innovatie- en opbrengstenpost in plaats van een kostenpost. Daarmee zetten we automatisch in op probleemaanpak in plaats van symptoomaanpak.

Hoe lang ben je in Zoetermeer woonachtig en welke wijk?

Ik woon nu iets meer dan 23 jaar in Zoetermeer. In die tijd heb ik in Meerzicht, Seghwaert, De Leyens en Rokkeveen gewoond. In Rokkeveen woon ik nu het langst, zo’n 17 jaar onderhand. En met veel plezier!

Vertel in het kort over je beroep/opleiding:

In 2007 ben ik begonnen met de studie Talen en Culturen van China aan de Universiteit Leiden. Wat me het meest interesseert aan China is de maatschappelijke ontwikkelingen en veranderingen aldaar en hoe zich dat manifesteert op (internationaal) politiek gebied. Vandaar dat ik naast de studie Talen en Culturen van China ook de studie Internationale Betrekkingen heb gedaan. In het dagelijks leven ben ik assistent sales manager in de Haagse Bijenkorf, iets waar ik vanuit mijn bijbaan ben ingerold. Ondanks dat deze functie niets met mijn studie te maken heeft, zegt het wel iets over mijzelf. Ik wil namelijk overal het meeste uithalen en mij volledig inzetten voor datgene waar ik op een bepaald mee bezig ben. Als mij een kans wordt geboden, dan neem ik die aan en wil ik die ten volste benutten.

Hobby’s:

Ik ben een groot muziekliefhebber en dan ook echt van alle soorten muziek. Je kan me bijna elk jaar vinden op North Sea Jazz en als ik de tijd heb (en op tijd bij de kaartjes kan zijn) dan zie je me ook bij allerlei concerten. Niks is zo fijn als thuiskomen en even een plaatje opzetten, opgepept worden tijdens het sporten of tijdens je dagelijkse treinreis jezelf opladen voor de dag die gaat komen. Je zal me dan ook nooit zonder m’n iPod betrappen, ik kan niet zonder!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor slechts € 25,-
één jaar lang lid zijn
van de VVD?

Word lid

VVD Zoetermeer financieel ondersteunen?

Doneer nu