smallebanner-stadhuis.jpg
Log in op Mijn VVD

Jan Willem Schotel

Fractiesecretaris

Ik heb de portefeuilles:

  • Leefbaarheid, duurzaam & groen

"Samen met de andere fractieleden zet ik me in om van Zoetermeer een fantastische stad te maken. Met speciale aandacht voor de ontwikkeling van de plaatselijke en regionale economie. Zoetermeer en de regio moeten nog aantrekkelijker worden als vestigingsgebied voor bedrijven. Alleen dan kunnen we de toekomst voor de stad met vertrouwen tegemoet zien.

Daarbij kijken bedrijven niet alleen naar bedrijvenlocaties en logistieke verbindingen. Maar ook en met name naar de aantrekkelijkheid van de stad als woongebied voor hun werknemers. Veilige en aantrekkelijke wijken, een groene leefomgeving, hoogwaardige opleidingen, goed (regionaal) openbaar vervoer, een bruisend uitgaansleven. Alles hangt samen.

Je mag me een groene VVD-er noemen. We moeten zuinig zijn op onze planeet. Veel zuiniger dan we nu zijn. Maar dat betekent niet dat anderen het niet net zo goed mogen hebben als wij. Of dat wij onze economie niet mogen laten groeien. Groen en groei gaan heel goed samen."

Woont in: Centrum, inwoner van Zoetermeer sinds 1976 – met een uitstapje van een paar jaar naar Bleiswijk (gem. Lansingerland)

Leeftijd: 70 jaar

Beroep: gepensioneerd na een loopbaan in de farmaceutische industrie (laatste functie directielid Europa voor oa strategieontwikkeling & business development in een Japans farmaceutisch bedrijf)

Opleiding: biologie (onvoltooid), marketing

Hobby’s: politiek, natuur, volleybal (jarenlang actief speler, nu nog scheidsrechter en opleider/begeleider van scheidsrechters)

Privé: getrouwd met Irma.

Waarom VVD?

"Omdat uiteindelijk het de bewoners zelf zullen zijn die de vrijheid moeten hebben om hun leven te leven zoals zij dat zelf willen. De overheid past een terughoudende rol. Typisch VVD.”

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor slechts € 25,-
één jaar lang lid zijn
van de VVD?

Word lid

VVD Zoetermeer financieel ondersteunen?

Doneer nu