smallebanner-stadhuis.jpg
Log in op Mijn VVD

Robbert Morée

Fractielid

Presidium/Portefeuille: 

  • Samenleven & ondersteunen

Wie ben ik?

Ik ben Robbert Morée. In 1965 ben ik geboren in Rotterdam, een stad waar de familie Morée vooral actief is in het Midden en Kleinbedrijf. Later heb ik gewoond in Zevenhuizen en Bleiswijk. Ook buurgemeente Lansingerland is voor mij dus niet onbekend. Na de HAVO aan het Oranje Nassau College in Zoetermeer, heb ik de Hogere Economische School Rotterdam gedaan (HEAO), waarna ik een ruim twee jaar in het bank- en verzekeringswezen heb gewerkt (Hudig, AMRO-Bank) en de nodige bank en verzekeringsvakdiploma's heb gehaald. Daarna ben ik bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) gaan werken en ben ik in de avonduren Rechten gaan studeren in Leiden. Na afronding van die studie, ben ik verder gegaan in het internationale advieswerk binnen de Ministeries van SZW, Buitenlandse Zaken en Infrastructuur & Milieu; Bilateraal werk, Europese Unie, Internationale Arbeidsorganisatie, VN, Raad van Europa en OESO.

Ondertussen woon ik ruim 20 jaar samen en heb drie zonen. Privé actief (geweest) als voorzitter van de ouderraad van de kinderopvang in Zoetermeer, als secretaris van het bestuur van de Stichting Kloosterkerk in Den Haag, lid van de stuurgroep van het Netherlands Negotiation Network (Instituut Clingendael) en als sjouwer bij de oud papier acties van basisschool de Hofvijver in Seghwaert.
Ik heb een grote passie voor klassieke auto's en heb zelf een oude Volvo gerestaureerd. Ik bezoek graag evenementen voor klassieke auto's en maak fotoreportages van auto-evenementen voor een website: www.cinecars.nl. Daarnaast ben ik een liefhebber van politieke biografieën en Engelse detectives.

Waarom in de politiek?

Omdat ik burgerlijke vrijheid een van de belangrijkste waarden vind in deze samenleving en omdat ik er niet van hou om met veel kritiek of juist kritiekloos aan de kant te staan, heb ik me gemeld bij de VVD Zoetermeer. Een partij waarvan ik sinds 1997 lid ben. Afgelopen gemeenteraadsverkiezingen ben ik gekozen in de Raad van Zoetermeer. Met mijn werkervaring kan ik daar goed uit de voeten in de VVD fractie. We werken als team en houden elkaar scherp op de liberale waarden.
Daarnaast is Zoetermeer een fantastische stad om in te wonen en werken. Niet voor niets is Zoetermeer tot meest gezinsvriendelijke stad uitgeroepen bij de steden groter dan 75000 inwoners. Dat willen we zo houden en verder vooruit brengen.

   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor slechts € 25,-
één jaar lang lid zijn
van de VVD?

Word lid

VVD Zoetermeer financieel ondersteunen?

Doneer nu