smallebanner-stadhuis.jpg
Log in op Mijn VVD

Lisette Meijer

Vicefractievoorzitter

Ik heb de portefeuilles:

  • Onderwijs
  • Economie
  • Arbeidsparticipatie

"Als geboren en getogen Zoetermeerse, zet ik mij graag in voor mijn stad. Zoetermeer heeft veel te bieden, maar het kan naar mijn smaak diverser, bruisender en grootser! En dan heb ik het niet alleen over horeca, festivals en feestjes, maar over de gehele kunst & cultuur sector in Zoetermeer. Soms bereiken we dat door meer of vaker iets te doen, maar soms ook door dingen de juiste aandacht te geven.”

Als liberaal zoek ik de oplossing altijd eerst in de samenleving, bij de inwoners of mensen thuis. Ik geloof in de kracht van het individu en de kracht van de samenleving. Hoe meer keuzevrijheid er is, hoe meer ruimte er is om verantwoordelijkheden op te pakken en te dragen. En daar waar dat niet mogelijk is, moet er uiteraard een goede, efficiënte en transparante overheid of gemeente zijn die ondersteunt en verder helpt. Vanuit die waarden probeer ik, als gemeenteraadslid, maar ook als inwoner van Zoetermeer, mijn steentje bij te dragen aan onze samenleving.

De VVD heeft een heldere en ambitieuze maar ook realistische kijk op Zoetermeer als stad. We maken logische en eerlijke keuzes wat betreft beleid op bijvoorbeeld sociale voorzieningen en onderwijs en kijken verder in de toekomst om zo de juiste investeringen te kunnen doen en economisch verstandige keuzes te maken. We maken als VVD goede afwegingen om een optimaal leefklimaat voor al onze inwoners te behouden en te versterken.

Wie ben ik?

Geboren in de wijk Seghwaert, waar ik acht mooie jaren op de Willem de Zwijgerschool heb beleefd, ben ik gedurende mijn Vwo-opleiding aan het Alfrink College, verhuisd naar Oosterheem. Na de middelbare school heb ik Onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht gestudeerd. Het grootste gedeelte van mijn studententijd heb ik ook beleefd in Zoetermeer. En juist die periode ontdekte ik wat Zoetermeer wel en vooral (nog) niet te bieden heeft. Dit triggerde mij om te kijken of ik daarin iets kan betekenen. Na mijn studententijd heb ik eerst 5 jaar als onderwijskundig adviseur gewerkt en sinds begin 2013 werk ik als beleidsmedewerker bij de NVAO (Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie), de organisatie die de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen beoordeelt, bewaakt en borgt. In die tijd ben ik ook nog een aantal keer verhuisd. Tegenwoordig woon ik samen in het Stadscentrum.

In mijn spaarzame vrije tijd vind ik het leuk om mij bezig te houden met alles wat met reizen te maken heeft. Ik heb al veel van de wereld gezien, maar nog lang niet genoeg. Ik vind het leuk om nieuwe landen en culturen te ontdekken en mensen te ontmoeten. Ook thuis hou ik enorm van gezelligheid en mensen om mij heen. Ik ga dan ook graag uit (eten) en ben veel met vrienden in het Stadshart te vinden. Ik ben daarnaast een recreatief hardloper en probeer daarom regelmatig een rondje te rennen of aan een leuke hardloopwedstrijd deel te nemen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor slechts € 25,-
één jaar lang lid zijn
van de VVD?

Word lid

VVD Zoetermeer financieel ondersteunen?

Doneer nu