VVD bezoekt Weleda Benelux

Vergroening van de economie. Duurzaamheid. Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Innovatie – 'In Zoetermeer kan het…'. Zaken waar de VVD in Zoetermeer voor staat. Reden genoeg voor een werkbezoek aan één van de meest groene en duurzame bedrijven in Zoetermeer: Weleda Benelux.

Een VVD-delegatie, bestaande uit de raadsleden Jan Willem Schotel en Hermen van Dalen, fractiemedewerker Rob Duiven, en VVD-leden Johan Lapidaire en Raymund Zinck, heeft zich op 6 oktober door algemeen directeur Marc van Boven uitvoerig laten informeren over de filosofie, werkwijze, plannen en ambities van Weleda.

Weleda is een bijna 100 jaar oud farmaceutisch bedrijf dat 100% natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten ontwikkelt, produceert en naar de markt brengt. Weleda Benelux is de organisatie binnen de Weleda Groep die zowel de Nederlandse als de Belgische en Luxemburgse markt bedient. Op het hoofdkantoor, dat zich sinds 1995 in Zoetermeer bevindt, werken ongeveer 85 medewerkers, uit Zoetermeer en de omliggende plaatsen. Met name het gunstige vestigingsklimaat, aantrekkelijk niveau van belastingen, de qua logistiek uitstekende centrale ligging en bereikbaarheid en toegang tot de arbeidsmarkt, zijn doorslaggevend voor Weleda om in Zoetermeer te blijven.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel van het klimaatneutraal opererende Weleda Benelux.  Het wordt gewaardeerd door de Plastic Soup Foundation omdat de producten 100% vrij zijn van microplastics. Weleda is lid en de Union for Ethical BioTrade. Het heeft een partnership met Natuurmonumenten.

De filosofie van Weleda wordt nog eens extra onderstreept door de prachtige biodynamische tuin rondom de kantoorgebouwen en expeditie waar onder andere planten die ingrediënten leveren voor de geneesmiddelenproductie worden geteeld. Tuinman Jan Graafland gaf vol passie een rondleiding.

Weleda is een prachtig bedrijf waar Zoetermeer trots op mag zijn het binnen de gemeentegrenzen te mogen hebben.

De VVD-fractie bezoekt geregeld Zoetermeerse organisaties en bedrijven, klein en groot. Wilt u ook in gesprek over wat Zoetermeer voor uw organisatie of bedrijf kan betekenen? Wij komen graag bij u langs. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor het maken van een afspraak.