VVD bezoekt Mixed Hockey Club Zoetermeer

Voor de VVD is investeren in sport een investering in de toekomst. Sporten draagt immers bij aan een gezonde levensstijl en helpt bij het leggen van sociale contacten. De VVD vindt dat de gemeente moet stimuleren dat sport voor alle leeftijden toegankelijk is, zonder én met beperking. Voor elke sportorganisator zoals een vereniging,  klein of groot,  moeten er volgens de VVD kansen zijn in de stad. De VVD wil dat sportorganisatoren zoals verenigingen alleen extra financiële ondersteuning krijgen als ze actief Zoetermeerders van jong tot oud stimuleren om te sporten. Verenigingen zijn in eerste aanleg zelfvoorzienend.

Een goed voorbeeld van zo’n vereniging is de Mixed Hockey Club Zoetermeer (MHCZ). Een delegatie van de VVD-fractie heeft op 16 november een werkbezoek aan de MHCZ gebracht. In het prachtige MHCZ-clubhuis op het Burgemeester Van Tuyll Sportpark werd de delegatie bestaande uit de raadsleden, Jan Willem Schotel, Robbert Morée en Frank Maste en de kandidaat-raadsleden Viviane van Yperen, Rob Duiven en Jeffrey van Gils bijgepraat door voorzitter Bella Overgoor en penningmeester Robert van Haarlem. De MHCZ is een actieve vereniging met circa 1500 leden met een gevarieerd aanbod van activiteiten voor jong en oud waarbij ook specifieke doelgroepen, zoals G-hockey voor mensen met een verstandelijke beperking, of maatschappelijke initiatieven zoals in het kader van de actie Rookvrije Generatie of verduurzaming in het energiegebruik, niet uit het oog verloren worden. De VVD-delegatie is voorts geïnformeerd over de (goede) samenwerking met de gemeente en de ideeën en plannen die de MHCZ heeft voor verdere uitbreiding en verbreding  van de activiteiten en het ledenaantal.

De VVD-fractie bezoekt geregeld Zoetermeerse organisaties en bedrijven, klein en groot. Wilt u ook in gesprek over wat Zoetermeer voor uw organisatie of bedrijf kan betekenen? Wij komen graag bij u langs. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor het maken van een afspraak.