Geen afbeeldingen
Log in op Mijn VVD

Minister Sander Dekker (VVD) bezoekt Zoetermeer

Minister Sander Dekker zal dinsdagavond enkele Zoetermeerders helpen hun straat verkeersveiliger te maken. Het gaat hier om verkeersonveilige straten die inwoners bij de lokale VVD eerder hebben gemeld. Hij onderstreept hiermee het belang van verkeersveiligheid in de stad waar hij is opgegroeid.
 
De lokale VVD wil dat Zoetermeer verkeersveiliger wordt. Zo wordt in wijken nog te vaak te hard gereden. Daarom hebben de liberalen in februari een meldpunt geopend waar bewoners verkeersonveilige situaties konden melden. Inmiddels is het meldpunt gesloten en zijn de tientallen meldingen bekeken. 

De VVD is geschrokken van de meldingen. “Er zijn nog te veel plekken in de wijken verkeersonveilig.” zegt de lokale lijsttrekker Marc Rosier. “Wij willen direct na de verkiezingen een actieplan zien waarin de meest onveilige situaties zo snel mogelijk worden aangepakt. Want over het verkeersveiliger maken van de wijken moet je niet te veel praten. Dat moet je gewoon doen.” 
 

Sander Dekker
Minister Sander Dekker

Sommige gemelde situaties vragen direct om actie. Daarom heeft de VVD twee gemelde situaties uitkozen waarvan de melders een Victor Veilig-pop uitgereikt krijgen. Victor Veilig is een opvallende groene pop met een waarschuwingsvlag. Die kunnen de bewoners zelf neerzetten om de straat verkeersveiliger te maken. 
 
Vier bewoners hadden de straat Reeweide in Seghwaert aangemeld. Dit is een woonerf waar veel kinderen buitenspelen. Volgens de melders wordt er regelmatig veel te hard gereden. De andere melding is de kruising Hunsingo en Westergo in Meerzicht. Hier is de voorrang onduidelijk en is de inrichting van de kruising onoverzichtelijk. 
 
Gezien het belang van verkeersveiligheid zal Sander Dekker (minister voor Rechtsbescherming) de Victor Veiligs namens de lokale VVD overhandigen aan de melders. De lokale lijsttrekker Marc Rosier en verschillende andere Zoetermeerse VVD’ers zullen ook aanwezig zijn.