Verkiezingsuitslag: VVD grootste in Zoetermeer

De VVD Zoetermeer is bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart de grootste partij in Zoetermeer geworden. Met ruim 16% (was in 2014 14 %) van de stemmen gaat de VVD hierdoor van 6 naar 7 zetels.

Lijsttrekker Marc Rosier reageerde enthousiast op deze uitslag: ‘Een heel mooi resultaat. Dit voelt echt heel goed. Het campagneteam, de kandidaat-raadsleden en vrijwilligers, hebben de afgelopen weken veel werk verricht. We zijn bij alle debatten aanwezig geweest, hebben op straat en in de wijken met veel mensen gesproken over onze ideeën en plannen voor Zoetermeer. We hebben daarbij gemerkt dat ons motto Gewoon.Doen.! aansloeg. Mensen willen dat zaken aangepakt worden en dat gaan we met de nieuwe fractie dus ook doen’.

De verkiezingen hebben gevolgen voor het politieke landschap in Zoetermeer gehad. Groenlinks zal bijvoorbeeld met vijf zetels in de nieuwe gemeenteraad vertegenwoordigd zijn, even groot als D’66 die terugging van acht naar vijf zetels. Coalitiegenoot LHN komt met vijf zetels terug in de nieuwe raad.

Het feit dat de VVD Zoetermeer de grootste partij geworden betekent dat we het initiatief mogen nemen voor de coalitie-onderhandelingen. Ook dat gaan we ook Gewoon.Doen.’, aldus Marc Rosier: ‘In ons Verkiezingsprogramma staan veel goede punten die veel inwoners hebben aangesproken en waarvoor ze hun steun en stem hebben gegeven. Goede punten waarover we graag met de andere partijen in overleg gaan’.