VVD bezoekt Dutch Tech Campus

Op 1 september heeft een delegatie van de VVD Zoetermeer een werkbezoek gebracht aan de Dutch Tech Campus en de ontwikkelaar van dit concept, PingProperties Investement Management. De VVD-delegatie, bestaande uit de raadsleden Jan Iedema, Jan Willem Schotel, fractiemedewerker Rob Duiven, en VVD-leden Jeffrey van Gils, Marc van der Ham en Lia van den Bout-Zhang, heeft zich uitvoerig laten informeren over de plannen, ideeën, wensen en ambities om de in 2014 opgezette Dutch Tech Campus tot verdere bloei te laten komen.

De Dutch Tech Campus is gelegen in het Dutch Innovation Park, op het voormalige Siemens-terrein. Het concept van de Dutch Tech Campus houdt in dat bedrijven op het gebied van slimme technologie, ICT en logistiek hier aan elkaar worden verbonden waardoor kennis wordt gedeeld, samenwerking wordt bevorderd en een inspirerende, integrale werkomgeving voor innovaties wordt gecreëerd. Gerenommeerde bedrijven voeren hun activiteiten reeds op de Dutch Tech Campus uit, maar er is nog ruimte en er zijn ook concrete plannen voor verdere groei. De realisatie van het station Lansingerland-Zoetermeer is één van de ontwikkelingen die deze groei en doorontwikkeling van de Dutch Tech Campus zullen bevorderen.

De VVD vindt daarom dat het Dutch Innovation Park (DIP) zich met ambitie moet doorontwikkelen tot een locatie voor big data, ICT-bedrijvigheid, onderwijs en toegepaste innovaties op het gebied van e-health & care en cyber security. De reeds in het gebied gevestigde bedrijven en de Dutch Innovation Factory (DIF) als combinatie ICT-bedrijven en de ICT-opleidingen van de Haagse Hogeschool vormen een uitstekend basis voor de verdere bedrijvigheid, startende ondernemers, onderwijs en huisvesting van studenten en andere jongeren. De VVD wil daarom ook een ruimer aanbod van middelbaar en hoger beroepsonderwijs, dat bovendien optimaal is aangesloten op het bedrijfsleven in Zoetermeer. Het DIP is daarbij uitermate geschikt voor de vestiging van (nieuwe) instellingen voor middelbaar en hoger beroepsonderwijs en het inrichten van een complete campus met huisvesting en andere voorzieningen voor studenten.

De VVD-fractie bezoekt geregeld Zoetermeerse organisaties en bedrijven, klein en groot. Wilt u ook in gesprek over wat Zoetermeer voor uw organisatie of bedrijf kan betekenen? Wij komen graag bij u langs. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor het maken van een afspraak.