Afsluiting VVD-actie onkruid en zwerfvuil

Aan de VVD-actie om onkruid en zwerfvuil tegen te gaan is afgelopen zaterdag een passend einde gekomen. De leden van de VVD-fractie hebben samen met andere VVD leden winkelcentrum De Vijverhoek opgeruimd. Ook is aan verantwoordelijk wethouder en tevens VVD lijsttrekker Marc Rosier het boekwerk overhandig met alle meldingen die de afgelopen tijd bij het meldpunt zijn binnengekomen.

Al jaren strijdt de VVD voor een mooiere en schonere stad. Daarom heeft de VVD begin mei het meldpunt voor onkruid en zwerfvuil geopend. Niet lang na het openen van het meldpunt kwam het gemeentebestuur met een voorstel om het onderhoudsniveau in Zoetermeer te verhogen. Het was verantwoordelijk wethouder Marc Rosier (VVD) gelukt om geld te vinden zodat komend anderhalf jaar onder andere het onkruid sneller wordt aangepakt, fietspaden en parkeerplekken vaker worden geveegd en er extra aandacht komt voor onderhoud op drukke plekken zoals winkelcentra en RandstadRail haltes. Inmiddels heeft de gemeenteraad ook al ingestemd met het voorstel. “Met het verhogen van het onderhoudsniveau voorkomen we veel van de situaties die nu gemeld zijn. De stad wordt schoner, mooier en veiliger. De VVD zal komende verkiezingen inzetten op het structureel maken van deze verhoging van het onderhoudsniveau.” aldus lijsttrekker Rosier.

Naast het overdragen van de meldingen is de VVD-fractie met hulp van VVD-leden uitgerukt om alvast een begin te maken aan het opruimen van zwerfvuil. Winkelcentrum de Vijverhoek, waar een lokale ondernemer had geklaagd over het vele zwerfafval, is grondig opgeruimd en staat er weer netjes bij. Fractievoorzitter Jan Iedema is erg tevreden over de actie vandaag; “Als VVD vinden wij een schone en leefbare stad van essentieel belang, daarom ben ik ook heel blij met de inzet die vandaag door onze fractie en leden is geleverd.”. Als afsluiter van de opruimmiddag zijn ook de twee winnaars van de tuin-cadeaubonnen t.w.v. 20 euro bekend gemaakt, deze zijn verloot onder alle melders van onkruid en zwerfvuil.

Bijlagen:
Bewaar het bestand groenmeldingen.pdfgroenmeldingen.pdf