Geen afbeeldingen
Log in op Mijn VVD

VVD wil Plastic Weg in Zoetermeer

Het is een primeur in de wegenbouw: plastic wegen, ontwikkeld door KWS Infra, een dochteronderneming van VolkerWessels. Het bouwconcern wil in de toekomst autowegen aanleggen van gerecycled plastic. De lokale VVD ziet daar wel wat in en ziet graag dat er in Zoetermeer een testweg komt te liggen. 

Plastic delen kunnen makkelijker en sneller worden gelegd dan wegen van beton en asfalt. De wegen ook zijn lichter, waardoor ze niet snel verzakken, kunnen beter tegen de weersinvloeden én hebben een holle ruimte voor bekabeling. Bovendien hoeven vrachtwagens minder te verstoken om de delen naar de bouwplaats te brengen en kan het materiaal gerecycled worden. 

Het bouwbedrijf zoekt nog financiers en medewerkers voor het plaatsen en testen van de wegen, zoals universiteiten en gemeenten die geld en ruimte beschikbaar stellen voor een testweg. 

Wij zien veel mogelijkheden voor wegen van gerecycled plastic en willen daarom graag dat Zoetermeer zich aanmeldt als proefgemeente voor een testweg. Daarom hebben wij schriftelijke vragen gesteld aan het college.” aldus fractievoorzitter Jan Iedema 

SCHRIFTELIJKE VRAGEN

Met gerecycled plastic goed op weg

  1. Kent u het artikel Primeur in de wegenbouw: plastic wegen uit de Volkskrant van 11 juli 2015?
  2. Bent u het met de VVD eens dat het toepassen van gerecycled plastic veel voordelen lijkt te gaan bieden?
  3. Bent u het met de VVD eens dat het realiseren van de eerste weg van gerecycled plastic goed past bij (het essay) Zoetermeer, stad van pioniers en vernieuwers?
  4. Is het college bereid zich bij KWS Infra / VolkerWessels te melden als geïnteresseerde gemeente om de eerste weg van gerecycled plastic naar Zoetermeer te halen?