Log in op Mijn VVD

Thema-avond Ondernemen in Corona-tijd

Kalender
Landelijk
Datum
14 apr 2021 19:00 - 20:30

Beschrijving

Op 28 april 2020 heeft de Zoetermeerse VVD online met een groot aantal Zoetermeerse ondernemers gesproken tijdens de eerste lockdown. Niet alleen grote ondernemingen die al jaren in onze stad een plaats hebben verworven, maar ook net gestarte bedrijven die op het punt stonden hun investeringen terug te gaan verdienen waren vertegenwoordigd. Indringende, soms ook persoonlijke, ervaringen van Zoetermeerse ondernemers tijdens het digitale spreekuur ‘In gesprek met ondernemend Zoetermeer’ werden toen gedeeld. Vragen konden worden gesteld aan Thierry Aartsen, Tweede Kamerlid met onder meer MKB in zijn portefeuille. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder. Op 14 april gaat de VVD opnieuw in gesprek met Zoetermeerse om te praten over hoe het nu met hen gaat, maar vooral ook om vooruit te kijken. VVD-minister van Economische Zaken en Klimaat Bas van 't Wout, sluit deze avond voor een deel aan om de vragen te beantwoorden en te horen wat er leeft.

De impact van de Corona-maatregelen in enkele branches van het bedrijfsleven is ongelofelijk groot. Natuurlijk zijn er ook sectoren waar de impact van de maatregelen zich minder laat voelen, maar sectoren als de horeca, retail, evenementen en contact beroepen, worden zwaar getroffen. Dat zijn juist ook die sectoren waar een 1½ meter-samenleving lastig of zelfs helemaal niet is te realiseren. De lokale VVD'ers willen alles bespreekbaar maken om de ondernemers in de stad te helpen, zoals het hele Marktplein benutten als horeca terrein, waarover de Zoetermeerse VVD schriftelijke vragen aan het college heeft gesteld.

De Zoetermeerse VVD heeft de gemeente opgeroepen met ondernemers in gesprek te gaan en te blijven over alles wat wél mogelijk is als jullie branche straks deels met versoepelingen te maken krijgt. Zie link voor meer info