Log in op Mijn VVD

Giften

VVD komt met nieuwe regels voor schenkingen aan partij en kandidaten

23 januari 2014

Het VVD Hoofdbestuur heeft een nieuw giftenreglement aangenomen voor giften aan de partij, aan de VVD gelieerde stichtingen en kandidaat VVD-politici. Dit reglement is ook van kracht voor schenking in de aanloop naar de komende Gemeenteraadsverkiezingen.

Het nieuwe reglement is een samenvoeging en aanscherping van de verschillende reglementen en codes die al bestonden. De VVD staat voor openheid, transparantie en onafhankelijkheid bij het handelen als partij en personen die haar vertegenwoordigen. Zeker bij het accepteren van bijdragen dient het handelen boven iedere twijfel verheven te zijn. Zo moeten kandidaten alle schenkingen boven de 25 euro registreren, moet er voor schenkingen boven de 1000 euro vooraf toestemming aan het betreffende bestuur gevraagd worden en maakt de VVD schenkingen boven de 4500 euro voor de verkiezingsdag bekend.

VVD-voorzitter Benk Korthals is tevreden met de gezette stap: "Het nieuwe reglement past in de door de VVD ingezette lijn van nog meer transparantie rond integriteit. Wij vinden dat de integriteit van de VVD en de VVD-ers die kiezers vertegenwoordigen boven elke twijfel verheven moet zijn."

 

Voor slechts € 25,-
één jaar lang lid zijn
van de VVD?

Word lid

VVD Zoetermeer financieel ondersteunen?

Doneer nu