Log in op Mijn VVD

VVD voor extra jongerenwoningen in Zoetermeer

De woningnood onder jongeren is hoog en jongeren zijn belangrijk voor onze stad. De VVD is dan ook voorstander van extra jongerenwoningen in Zoetermeer. 

De VVD was dan ook verheugd dat het college deze ambities heeft omgezet in een concreet voorstel, maar was niet tevreden over de Invulling van de procesgang rond het voorstel zelf. In de commissievergadering uitten de liberalen stevige kritiek op de samenspraak met de omwonenden, omdat veel Zoetermeerders zich niet gehoord voelden.

"Het is goed dat er extra woningen gebouwd gaan worden voor jongeren in Zoetermeer. Helaas is er in de samenspraak over dit voorstel een hoop mis gegaan. Zorgen van bewoners over veiligheid, bereikbaarheid en parkeerdruk werden niet altijd even serieus genomen. Bewoners van onder andere het Spazio en het Plataanhout hebben terecht op een goede constructieve wijze aan de bel getrokken." aldus Hermen van Dalen, raadslid van de VVD Zoetermeer.

Om de bewoners van de Plataanhout niet te passeren, is mede dankzij de VVD een amendement en een motie over de woningen op deze locatie aangenomen. Met het aannemen van de motie wordt de wethouder opgedragen om samen met de inwoners op een constructieve wijze te zoeken naar een mix van wonen, die het beste past bij de wensen van de omwonenden en van woningzoekenden. Bovendien moet het college eerst terug naar de raad om het vervolg van de samenspraak toe te lichten. Een opdracht die de VVD niet zomaar zal laten passeren.

Naast de aandacht voor Plataanhout heeft de VVD ook oog voor de locatie bij het Spazio. Van Dalen: "Niet alleen hebben wij eerder schriftelijke vragen gesteld over de parkeerproblematiek aldaar, ook hebben wij met een motie geregeld dat er eisen moeten worden gesteld aan het ontwerp van het jongerenwoningencomplex. Bij het Centrum-West komen veel mensen de stad binnen en wij willen voor hen een warmer welkom in onze stad."