Log in op Mijn VVD

VVD: jongerenwoningen zijn een warm welkom voor het Stadshart

Afgelopen maandag heeft de VVD, samen met een meerderheid van de gemeenteraad, ingestemd met de bouw van jongerenwoningen nabij het Spazio. Maar niet zonder voorwaarden: er dient nog een omgevingsonderzoek naar windhinder, verkeer en parkeren te worden uitgevoerd.

Voor de VVD waren deze voorwaarden heel belangrijk, maar nog steeds niet genoeg om tot bouwen over te gaan. De VVD ziet bouwen op deze locatie als een kans om meer uitstraling te geven aan deze belangrijkste entree van het Stadshart.

Bij de bewoners van het gebied rond Centrum West waren er vooraf grote zorgen over de bereikbaarheid en de ruimtelijke ontwikkeling van het gebied. De VVD deelt deze zorgen. Eerder dit jaar heeft de VVD daarom nog schriftelijke vragen aan het college gesteld over de parkeerdruk in de omgeving. Windhinder en parkeerdruk zijn slechts twee van de uitdagingen die daar liggen. "Bouwen op zo'n prominente plek in de stad, waar ook veel van onze bezoekers de stad binnenkomen, vereist extra aandacht", aldus VVD-er Dick Faas.

De VVD heeft dan ook voorgesteld niet alleen te kijken naar oplossingen voor de bovenstaande planologische effecten, maar ook meteen te kijken naar de kwalitatieve uitstraling van dit gebied. En met succes, de gehele gemeenteraad steunde dit voorstel van de VVD. Voor de liberalen is Centrum West de belangrijkste entree van het Stadshart en één van de belangrijkste entrees van onze gehele binnenstad. De bouw van jongerenwoningen biedt een fantastische mogelijkheid om dit gebied een vernieuwde en warmere uitstraling mee te geven. Faas: "Bezoekers moeten weg geblazen worden door een indrukwekkende binnenkomst, niet door de wind".