Log in op Mijn VVD

De Zoetermeerse binnenstad vernieuwd

De aantrekkingskracht van binnensteden kan alleen behouden worden als ze zich blijven vernieuwen. Het gaat daarbij niet zozeer om de concurrentie met andere steden, maar vooral ook om het koppelen van digitaal winkelen aan fysiek winkelen.

De binnenstad bezoeken moet een belevenis zijn. Dat vraagt om een hoge fysieke kwaliteit van de binnenstad (en ook van andere winkelcentra) en hoogwaardige voorzieningen: goed assortiment van winkels, attracties en festiviteiten voor alle doelgroepen, goede bereikbaarheid op verschillende manieren, verblijfsaccommodaties zoals invalidentoiletten en verschoonruimtes voor baby’s en vooral ook een verscheidenheid aan horeca.

Zoetermeer werkt daaraan. Wethouder Marc Rosier en zijn ambtenaren gaven dinsdagavond 14 juni jl. een uitstekende presentatie van de deels al in uitvoering zijnde vernieuwingsplannen voor het Stadshart en de Dorpsstraat: de plannen voor het Woonhart, de vernieuwing van het Stadshart, de bouw van Cadenza, de vernieuwing van het Stadhuisplein en het onderliggende randstadrailstation en plannen voor de Dorpsstraat.

Volg het op Facebook: Zichtbare Vernieuwingen - wethouder MarcRosier