Log in op Mijn VVD

VVD tevreden met langverwachte oplossing voor herrie RandstadRail in Oosterheem

Eindelijk is het dan zover, een definitieve oplossing voor de herrie van de RandstadRail in Oosterheem.

Jarenlange overlast en ergernis is hiermee eindelijk ten einde. Na een proef met geluiddempende materialen gaat er deze maand gestart worden met het aanpakken van het probleem over de gehele lengte van dit veelbesproken deel van het traject.

“Bewoners werden gek van de herrie, hadden slapeloze nachten en de kopjes rinkelden nog net niet van tafel. Omwonenden van het RandstadRail-viaduct in Oosterheem waren de jarenlange overlast van langsrijdende trams spuugzat”, aldus VVD woordvoerder Dick Faas. Uit metingen bleek, dat de geluidsoverlast ver boven de toegestane normen uitkwam. “Iets dat de VVD een doorn in het oog is geweest en een reden om te strijden voor een snelle en degelijke oplossing”.

Eind vorig jaar kreeg de gemeente eindelijk steun van de Metropoolregio Rotterdam -Den Haag om iets aan de geluidsoverlast te gaan doen, tot opluchting van de VVD, die er toen voor pleitte om de gemeente meteen aan het werk te zetten. Na maanden van testen met geluidswerende materialen en opstellingen, kan nu eindelijk worden begonnen met het uitrollen van de definitieve oplossing. Als alles meezit, kunnen de omwonenden volgende maand al van de welverdiende rust genieten.