Log in op Mijn VVD

VVD Zoetermeer zo blij als een kind met extra investering in speeltuinen

Het college heeft het voorstel gedaan om vanaf volgend jaar €100.000,- structureel in de begroting op te nemen voor speeltuinen in Zoetermeer. Recent leek het er op dat er drastische keuzes gemaakt worden tussen de kwantiteit en kwaliteit van de Zoetermeerse speeltuinen. De VVD is blij met het voorstel zodat niet alleen de speeltuintjes in de buurt behouden blijven, maar ook de nodige investeringen gedaan kunnen worden om kwalitatief goede speelplekken te bouwen in Zoetermeer.

Het huidige speelbeleid was aan herziening toe. Voor de VVD is het simpel, kwaliteit boven alles. En die kwaliteit gaat er nu ook komen. Naast dat er genoeg geld is om de kleine speelplekken in de buurt te behouden, wordt er ook geld uitgetrokken voor grote en centrale speelplekken. Die speelplekken zijn overigens niet alleen speeltuinen, ook sportvelden en andere plekken worden verbeterd. “Door de inzet op kwaliteit wordt er speelruimte gecreëerd voor de groep die dat nu juist mist. Ouders kunnen met hun kinderen straks echt even een middagje in de buurt, jongeren krijgen mooie plekken om te sporten of te chillen”, aldus raadslid Dick Faas.

Het behoud van de kleine speelplekken dichtbij huis was een belangrijk discussiepunt. De VVD is blij dat deze plekken nu toch behouden kunnen worden. Faas: “Niet elke wipkip wordt even intensief gebruikt, maar de plek er omheen is van grote waarde. Door het behoud ervan blijft het een mooie plek in de buurt waar ouders en kleine kinderen elkaar kunnen ontmoeten”.