Log in op Mijn VVD

VVD voor Zoetermeer verkeersveilig en mobiel in 2017

Recent keurde de gemeenteraad van Zoetermeer de mobiliteitsvisie voor 2017 goed. Voor de VVD betekent dat weer een stap dichter bij een nog verkeersveiliger en mobieler Zoetermeer. Veiliger schoolzones, aangepaste rotondes en een uitgebreid snelfietsnetwerk zijn slechts een greep uit de vele maatregelen waar de VVD al langer voor staat.

In 2016 zijn er in Zoetermeer goede stappen gezet om vooral voor fietsers de stad nog verkeersveiliger en bereikbaarder te maken. Zo zijn de situaties bij een aantal schoolzones onderzocht op verbeterpunten, zijn rotondes aangepast om fietsers er veiliger te laten oversteken en is een uitgebreid snelfietsnetwerk in gebruik genomen. Maar in 2017 gaat er nog meer gebeuren. Nieuwe schoolzones en rotondes worden aangepakt en onveilige kruisingen worden overzichtelijker gemaakt voor automobilisten en fietsers. Verder wordt het snelfietsnetwerk nog verder uitgebreid richting Pijnacker en Delft.

En voor de VVD gaat de inzet in 2017 gewoon verder. De huidige mobiliteitsvisie loopt namelijk af en is aan vernieuwing toe. Een mooi moment om bestaande knelpunten te inventariseren of de aanzet tot nieuwe innovatieve technieken te stimuleren. "In de aankomende visie staat onze ringweg op de rol om mee aan de slag te gaan. Waarom dan bijvoorbeeld niet ook meteen de mogelijkheid van dynamische snelheden onderzoeken? Met toenemende drukte vragen nieuwe uitdagingen om innovatieve oplossingen", aldus Raadscommissielid Dick Faas. Hij voegt daaraan toe: “Als de ringweg vaststaat, dan lopen de wijken meestal ook vast. Het zou mooi zijn om niet alleen een betere doorstroom op de hoofdwegen te realiseren, maar ook meteen de wijken beter bereikbaar te maken.”

N.B.
link naar het raadsbesluit