Log in op Mijn VVD

Marc Rosier wederom lijsttrekker VVD Zoetermeer

Marc Rosier is dinsdag 23 mei door de leden van de Zoetermeerse VVD verkozen tot lijsttrekker. De 38-jarige wethouder zal zijn partij aanvoeren op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Marc Rosier: “Het is een eer en genoegen om opnieuw de VVD te mogen leiden.”

“Afgelopen jaren hebben we als VVD heel veel gerealiseerd. Daar gaan we mee verder. Als lijsttrekker ga ik voor een veilig Zoetermeer waar het huishoudboekje op orde is terwijl de belastingen laag blijven. Ik ga voor stad die niet stilstaat maar verstandig vernieuwt.” zegt de nieuwe lijsttrekker.

In april werd Marc door het bestuur van de lokale VVD al voorgedragen als lijsttrekker. Uiteindelijk bleek hij de enige kandidaat. De leden stemden unaniem in met zijn lijsttrekkerschap.

Rosier was in 2014 ook al lijsttrekker en is wethouder sinds mei 2014. Hij is bekend door de vele zichtbare vernieuwingen die hij sinds die tijd realiseert. Bijvoorbeeld de bouw van station Lansingerland-Zoetermeer en de grote verandering in de binnenstad. Rosier: “Als verantwoordelijk wethouder ben ik er trots op dat de binnenstad onherkenbaar verandert. Het gaat gewoon goed met onze binnenstad. Inwoners zien dat. Daar heb ik hard aan getrokken. Daar wil ik mee door gaan.”

De lijsttrekker is getrouwd en de zeer trotse vader van Hugo (4) en Laura (2). Hij woont met zijn gezin in  de wijk Noordhove.

In september presenteert de VVD haar lokale verkiezingsprogramma. Een maand later stellen de leden de volledige Zoetermeerse kandidatenlijst vast.