Log in op Mijn VVD

VVD wil zwemlessen voor kinderen met een beperking niet kwijt

De VVD Zoetermeer heeft schriftelijke vragen gesteld over de doorgang van zwemlessen voor kinderen met een beperking. Na een verandering in de organisatie van zwembad de Driesprong heeft Zwemvereniging de Spetters aangekondigd de lessen te moeten stoppen.

De VVD vindt het belangrijk dat ook kinderen met speciale behoeften de mogelijkheid hebben om te sporten of te zwemmen.

“Kinderen met een beperking moeten net als andere kinderen zwemles kunnen krijgen. Het werk van zwemvereniging de Spetters is daarom belangrijk voor Zoetermeer. De kinderen mogen niet de dupe worden van een nieuwe organisatiestructuur.”  Aldus Duco Mülder, raadscommissielid voor de VVD. 

Zwembad de Driesprong wordt sinds kort verhuurd via stichting Swim & Smile. Ondanks het feit, dat deze stichting als maatschappelijk doel heeft om zwemmen in Zoetermeer te stimuleren, lijkt vereniging de Spetters ten onder te gaan aan nieuwe eisen die worden gesteld aan het personeel. 

Mülder:“Het college moet snel in gesprek met de zwemvereniging en de verhuurders. Ook in het nieuwe seizoen moeten de zwemlessen gewoon doorgaan. Juist voor kinderen met een beperking is het van groot belang dat zij bewegen en in contact komen met anderen. Dat moeten we niet van ze afpakken.” 

---------------------------------------

PS:

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving wordt de problematiek bij zwemvereniging de Spetters niet veroorzaakt door extra gestelde eisen. Inmiddels vinden er gesprekken tussen de betroken partners plaats om de zwemlessen toch doorgang te laten vinden. De VVD blijft de situatie nauwlettend volgen.