Log in op Mijn VVD

Werkbezoek VVD Zoetermeer aan ID College

Op 26 juni heeft een delegatie van de VVD Zoetermeer een werkbezoek gebracht aan het ID College in Zoetermeer.

De delegatie, bestaande uit  de raadsleden Jan Iedema en Jan Willem Schotel en fractiemedewerker Rob Duiven, heeft zich na het welkomswoord van bestuursvoorzitter Otto Jelsma uitvoerig door enkele directeuren, teamleiders, programmamanagers en studenten laten informeren over actuele zaken.

Gesproken is onder meer over de voorgenomen fusie met het ROC Leiden, de diverse samenwerkingsverbanden, de kansen en wensen voor het creëren van voldoende stageplaatsen in bijvoorbeeld zorginstellingen en ziekenhuizen en de samenstelling van het onderwijsassortiment in relatie tot de ontwikkelingen en soepele aansluiting op de dynamische arbeidsmarkt van vandaag de dag. Ten aanzien van dat laatste punt is met belangstelling kennis genomen van de initiatieven binnen het op 1 februari 2016 gestarte Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) - Smart Technology waarin 20 bedrijven, 8 onderwijsinstellingen en 4 gemeenten, waaronder de gemeente Zoetermeer, samenwerken. In dit centrum doet het ID College als organisator een beroep op het regionale bedrijfsleven, overheden en andere onderwijsinstellingen om de weg naar een gezamenlijke, duurzame en sterkere toekomst in de techniek te plaveien. Dit initiatief is een goed voorbeeld van wat de VVD in het verkiezingsprogramma bedoelt met het meer en beter samenwerken tussen bedrijfsleven en onderwijs: behoefte qua opleidingen bij het bedrijfsleven, maar ook mogelijkheden qua productsponsoring ten behoeve van scholen of gastlessen en stageplekken.

Er zijn diverse zaken in het onderwijs en de samenwerking met de partners goed opgepakt, maar ook het ID College gaat, net als de VVD, voor ‘van goed naar beter’. Zo liggen er bijvoorbeeld nog kansen voor bedrijven in Zoetermeer om partner te worden in het CIV – Smart Technology, bij de ontwikkeling van het Dutch Innovation Park (DIP) en uitbouw van de samenwerking met de Dutch innovation Factory (DIF) in Zoetermeer. Voor de VVD is het DIP een sleutellocatie voor de schaalsprong die Zoetermeer de komende jaren wil gaan maken. Deze locatie biedt immers kansen voor het verknopen van vervoer (station Lansingerland-Zoetermeer), onderwijs en bedrijfsleven en daarmee het vergroten van de werkgelegenheid in onze stad. Bovendien biedt de ontwikkeling van het DIP kansen voor het creëren van een campusfunctie, om zo ook studeren en wonen in onze stad meer met elkaar te verbinden.

De VVD-fractie bezoekt geregeld Zoetermeerse organisaties en bedrijven, klein en groot. Wilt u ook in gesprek over wat Zoetermeer voor uw organisatie of bedrijf kan betekenen? Wij komen graag bij u langs. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor het maken van een afspraak.