Log in op Mijn VVD

Nachtvervoer naar Leiden dankzij VVD en SP

Dankzij een samenwerking tussen de Zoetermeerse afdelingen van de VVD en de SP gaat er vanaf december een nachtbus rijden tussen Leiden en Zoetermeer. Beide politieke partijen zijn blij dat deze nachtbus er komt. Vanaf december zal de nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden gaan rijden.

 “Met het nachtvervoer maken we Zoetermeer interessanter voor jongeren. Jongeren zijn de toekomst van de stad, dus we maken Zoetermeer graag aantrekkelijk voor hen.” Aldus Ivan Beij, raadslid en lijsttrekker van de SP Zoetermeer. Duco Mülder, commissielid voor de VVD vult aan: “Ondanks de vele inspanningen om Zoetermeer gezelliger te maken, gaan er nog steeds veel jongeren in het weekend naar omliggende steden. Wij willen deze jongeren de mogelijkheid geven om na het stappen veilig thuis te komen.”

In juni nam de gemeenteraad een motie van de SP en de VVD aan waarin werd opgeroepen tot de nachtbus. Wethouder Rosier (VVD) maakte woensdag bekend dat de nachtbus vanaf december in weekenden gaat rijden. Arriva start met een proef van 30 weekenden. De nachtbus rijdt 4x per nacht, stopt op alle haltes van bus 400 en kost 5 euro per rit.

Mülder: “Omdat de nachtbus aansluit op de nachttrein kan men ‘s nachts ook vanuit Amsterdam met het OV thuiskomen. Zoetermeer wordt ‘s nachts dus echt beter bereikbaar.” Waar de politieke partijen normaal tegenover elkaar staan, is Beij het nu met de VVD eens: “Er is in Zoetermeer duidelijk meer behoefte aan nachtvervoer. We zijn blij dat nu samen te kunnen realiseren.” Aldus Beij.