Log in op Mijn VVD

VVD wil campagne tegen babbeltrucs

De VVD Zoetermeer roept de gemeente op om een campagne te starten tegen babbeltrucs. Afgelopen maand heeft de politie zeven gevallen van babbeltrucs gemeld. Sieraden, pinpassen en andere kostbaarheden worden meegenomen nadat boeven onder valse voorwendselen zijn binnen gekomen. De VVD wil actief de strijd aan gaan met deze criminelen.

“Criminelen maken veel misbruik van het goede vertrouwen van ouderen. Naast een jacht op deze boeven moeten ouderen actief geïnformeerd worden om babbeltrucs te voorkomen. Tips over het gebruik van een deurspion, een deurketting en het herkennen van een babbeltruc kunnen een hoop ellende voorkomen.” Aldus Jan Iedema, fractievoorzitter van de VVD Zoetermeer.

De VVD stelde afgelopen week vragen aan het college over babbeltrucs. In Zoetermeer zijn in het verleden ook voorlichtingscampagnes geweest. De gemeente Leidschendam-Voorburg is momenteel in gesprek met de politie een voorlichtingscampagne te starten.

“Het is tijd om de babbeltrucs keihard aan te pakken. Met een campagne kan de gemeente ouderen informeren en zo slachtoffers voorkomen. Daarnaast moeten deze gewetenloze criminelen zo snel mogelijk worden opgepakt. Ondanks de babbeltrucs scoort Zoetermeer dankzij het zero-tolerance beleid van burgemeester Aptroot nog altijd goed op veiligheid. We moeten zorgen dat dat zo blijft.”