Log in op Mijn VVD

Laat jongeren weer hutten bouwen

Afgelopen maandag heeft de VVD voorgesteld om jaarlijks een huttenbouwfestival te organiseren voor Zoetermeerse jongeren. “Dit is een leuke en gave manier om kinderen samen te laten bouwen, timmeren en buitenspelen.“ aldus fractievoorzitter Jan Iedema.

De VVD heeft voorgesteld aan de gemeenteraad om te komen tot een jaarlijks huttenbouwfeest in samenwerking met andere organisaties. Daarbij kan gedacht worden aan de scouting, de speelboerderijen maar ook lokale timmer- en bouwbedrijven en bouwmarkten. Om deze jaarlijkse traditie mogelijk te maken stelt de VVD voor om maximaal 15.000 euro reserveren als opstartbudget.


In andere gemeenten zijn soortgelijke festivals een succes. Daar heet het vaak timmerdorp of bouwdorp. In bijvoorbeeld IJsselstein waren in afgelopen zomer 1800 deelnemertjes aangemeld. Bijvoorbeeld ook Breda, Almere en Nijmegen kennen dit fenomeen. Vroeger was dit in Zoetermeer ook op beperkte schaal mogelijk op de oude bouwspeelplaats.

Jan Iedema: “De VVD regelt graag concrete zaken voor Zoetermeerders. Dit voorstel is daar een voorbeeld van. Laat onze jongeren snel weer huttenbouwen in de stad. Spelenderwijs oefenen ze direct allerlei sociale vaardigheden zoals samenwerken, creativiteit, en doorzettingsvermogen.”

Komende maandag 6 november stemt de gemeenteraad over het voorstel. Steunt u dit voorstel? Laat dit dan aan ons en de rest van de gemeenteraad weten!

De bij dit artikel geplaatste kleurplaat is de vinden op [deze plek].