Log in op Mijn VVD

Overlast in Rokkeveen? Nee: Gewoon.Doen.!

Fractievoorzitter Jan Iedema

Bewoners hebben aan de bel getrokken over jeugdoverlast in Rokkeveen. Ook de bereikbaarheid van de wijkagent zou niet goed zijn. De VVD wil duidelijkheid en actie.

Vooral bij het Safarigeel en Saturnusgeel zou de overlast groot zijn. Volgens bewoners zitten de aanstichters ervan op het nabijgelegen Picasso Lyceum aan de Paletsingel. De woordvoerder van de school is niet verrast over de meldingen en wil graag in contact komen met bewoners. Ook rond onder andere het Nevelgrijs zouden jongeren voor overlast zorgen. Bewoners geven aan dat de wijkagent moeilijk te bereiken is over de situaties.[1]

De VVD heeft naar aanleiding van deze signalen direct vragen gesteld aan het college over zowel de overlast als de bereikbaarheid van de wijkagent.

Fractievoorzitter Jan Iedema: “De VVD wil dat je prettig en veilig kunt wonen in Zoetermeer. Iedereen inclusief jongeren moet zich dus normaal gedragen. Een beetje kattenkwaad mag uiteraard maar overlast is uit den boze. Wij willen daarom duidelijkheid over de overlast en we willen dat het college in actie komt. Wat de VVD betreft dus dubbel Gewoon.Doen.”

Afgelopen jaren heeft de VVD ingezet op een veiligere stad door bijvoorbeeld meer handhavers in de wijken en door cameratoezicht. Ook de aanpak van verkeersveiligheid heeft grote prioriteit. Voor de komende jaren wil de VVD ook meer handhavers zodat overtredingen streng en snel kunnen worden aangepakt. Cameratoezicht en actieve samenwerking met bewoners zijn volgens de VVD essentieel om Zoetermeer veiliger te maken.

[1] Zie oa: https://zoetermeersdagblad.nl/leerlingen-picasso-lyceum-terroriseren-gele-buurt-rokkeveen/