Log in op Mijn VVD

VVD Zoetermeer bezoekt LangeLand Ziekenhuis

De VVD wil dat zorgvoorzieningen voor iedereen zoveel mogelijk lokaal toegankelijk zijn. Als er lokaal onvoldoende vraag voor is kan specialistische zorg ook in regionale samenwerking gewaarborgd worden. Het LangeLand Ziekenhuis is hèt ziekenhuis voor de regio Zoetermeer. Reden genoeg voor een werkbezoek aan het ziekenhuis dat staat voor het leveren van betrokken, deskundige, betrouwbare, respectvolle en gastvrije zorg. Een VVD-delegatie, bestaande uit de raadsleden Jan Iedema en Lisette Meijer en VVD-leden Sabin Jahan en Raymund Zinck, werd op 22 november door directie-voorzitter Erik Booden en Jeanette Koster-Olthof, hoofd marketingcommunicatie, uitvoerig geïnformeerd over de situatie, de plannen en ambities van het LangeLand Ziekenhuis.

Het LangeLand Ziekenhuis is werkgever voor een kleine 1000 medewerkers en maakt sinds kort onderdeel uit van de Reinier Haga Groep.  De samenwerking met het Reinier de Graaf en het Haga Ziekenhuis biedt vele voordelen voor de burgers van Zoetermeer: naast de algemene zorgvoorzieningen komen specialistische zorg dichterbij. Het ziekenhuis heeft nu een Stroke-unit waar patiënten met een beroerte spoedig behandelt kunnen worden en niet meer naar een regionaal ziekenhuis vervoerd hoeven te worden. Ook is er recentelijk een afdeling kaakchirurgie bij gekomen. In oktober zijn de plannen afgerond voor een nieuw te bouwen Orthopedisch Centrum. Als alles volgens planning verloopt, openen in 2019 de deuren van het nieuwe centrum in Zoetermeer.

Zoetermeer kan trots zijn op het LangeLand Ziekenhuis waar gastvrijheid één van de kernwaarden is. Er wordt naar de ervaring van patiënten geluisterd. Via een recentelijk geïntroduceerde App kunnen nu  de patiënt thuis en de zorgverleners in direct contact met elkaar komen. En de ontwikkelingen gaan maar zo door. De toekomst van het LangeLand Ziekenhuis staat in het teken van  innovaties die de kwaliteit van zorgverlening en de bedrijfsvoering verder zullen verbeteren.