Log in op Mijn VVD

Fietsenstalling Cadenza ook gratis bewaakt

De komende jaren blijven de fietsenstallingen rond de Mandelabrug  gratis bewaakt. Dat geldt ook voor de huidige twee bewaakte stallingen in de binnenstad bij Centrum West en aan het Noordwaarts (tegenover Woonhart). Nieuw is dat zelfs de gloednieuwe stalling in Cadenza bewaakt gaat worden! De VVD is blij met deze uitkomsten. Goed voor mensen die de binnenstad willen bezoeken en goed nieuws voor OV-reizigers.

Een half jaar geleden was er een flinke discussie in de gemeenteraad. Door beperkt budget konden niet alle stallingen bewaakt blijven volgens het college. De gemeenteraad had daar uiteindelijk zo veel moeite mee dat uiteindelijk extra geld beschikbaar is gesteld voor het gratis en bewaakte houden van fietsenstallingen. De basis daarvoor is gelegd door een voorstel van de coalitiepartijen D66, LHN, VVD en PvdA 

Deze week heeft wethouder Rosier (VVD) de gemeenteraad laten weten dat de beheerder van de grootste fietsenstalling in Nederland (en op termijn de wereld) in Utrecht nu ook de Zoetermeerse stallingen gaat beheren.  Een ervaren partij dus.

Met de komst van deze partij kunnen inwoners gebruik maken van aanvullende diensten zoals fietsreparatie en verhuur van fietsen/buggy’s. Afhankelijk van de locatie biedt de beheerder ook andere aanvullende diensten zoals de inzet van fietskoeriers en verkoopautomaten voor fietsonderdelen. De nieuwe beheerder van de stallingen gaat ook samenwerking met de Dienst Sociale Werkvoorziening om mensen de kans te geven werkervaring op te doen. 

Op deze manier hebben we goede, gratis en aantrekkelijker bewaakte fietsenstallingen. Dat is belangrijk voor de bereikbaarheid van onze stad. Een mooi voorbeeld van onze wethouder van Gewoon.Doen.

 

Fietsenstalling Cadenza, straks ook bewaakt
Fietsenstalling Cadenza, straks ook bewaakt