Log in op Mijn VVD

VVD: plannen surfparadijs en zwembad interessant

De VVD Zoetermeer is positief over de plannen van ondernemer Koos Hendriks om naast Snow World een nieuw surfparadijs en zwembad te bouwen.  Vandaag maakte Hendriks zijn plan bekend in het AD. De VVD - al langer voorstander van meer Zoetermeers zwemwater - is benieuwd naar verdere uitwerking van de plannen. 

"De plannen om een nieuw surfparadijs en zwembad te bouwen klinken interessant. Het kan een waardevolle toevoeging zijn op het Zoetermeerse vrijetijdsaanbod en kan zorgen voor werkgelegenheid. De plannen staan nu nog in kinderschoenen, maar ik ben benieuwd naar verdere uitwerking van de plannen." aldus Jan Iedema, fractievoorzitter van de VVD in Zoetermeer. 

In een interview voor het AD kondigt Hendriks zijn plan aan. Pal naast de skihal moet een 50-meter lang bad komen waar kunstmatig golfen worden gecreeërd. Daarnaast komt een groot buitenbad met glijbanen. 

Iedema: "Zoetermeer mist al enige tijd recreatief zwemwater. Deze plannen zouden een oplossing kunnen zijn voor het gebrek aan een goed buitenbad. Koos Hendriks heeft met Snow World bewezen een top ondernemer te zijn. Wij vinden het altijd mooi als een ondernemer plannen heeft, helemaal als onze inwoners daar direct van kunnen profiteren.”

In het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart staat al de Zoetermeerse VVD-wens om een recreatiebad in de stad te laten komen. ‘De VVD ziet graag dat daaraan een grote, professioneel gerunde, recreatieve zwemvoorziening wordt toegevoegd en zal particuliere initiatieven daartoe van harte ondersteunen.’ Mede daarom kijkt de VVD extra uit naar de uitwerking van de plannen.

(afbeelding is uit het AD van vandaag 28 december)