Log in op Mijn VVD

VVD: Ruimtebaan moet verkeersveiliger

Na signalen van bewoners heeft de VVD vragen gesteld over de verkeersveiligheid in Noordhove. Met name over de Ruimtebaan. De VVD wil dat het college van B&W actie gaat ondernemen.

De Ruimtebaan is een belangrijke verkeersader in Noordhove. De maximumsnelheid op de Ruimtebaan tussen de Lommerbaan en de Planbaan is 30 km/u. Omdat de Ruimtebaan ook deels een schoolzone is, is het extra belangrijk dat men zich aan de maximum snelheid houdt. Toch lijkt daar vaak te hard gereden te worden. Volgens bewoners komt dat ook doordat de weg ingericht lijkt als een 50 km/u weg.

De VVD wil weten of de straat niet verkeersveiliger ingericht moet worden. Daarnaast vraagt de VVD of de politie vaker in de wijken kan gaan controleren op de maximumsnelheid en andere verkeersonveilige overtredingen. Jan Iedema (fractievoorzitter VVD): 'De VVD vindt dat de verkeersveiligheid in Zoetermeer sterk verbeterd moet worden. Zeker in de woonwijken. Bijvoorbeeld op de Ruimtebaan. Maar wat de VVD betreft moet je daar niet te veel over praten. Dat moet je gewoon doen. Vandaar deze vragen om actie.'.