Log in op Mijn VVD

VVD: Geen extra woonwagens in Oosterheem

De VVD is faliekant tegen het plan van het college om in Oosterheem meer woonwagens te plaatsen. Het college wil op de hoek van de Olof Palmelaan en Gooimeer zeker 7 extra woonwagens plaatsen. De VVD wil dit niet. Die wil hier appartementen voor jongeren of ouderen.

De beoogde plek voor de extra woonwagens ligt in de buurt Waterzicht. Dit is het nieuwste deel van de wijk Oosterheem, waar nog enkele kleine plekken te bebouwen zijn. Het ligt onder andere tegenover de brandweerkazerne. Momenteel is het terrein deels ingericht als een tijdelijk voetbalveld.

 

Gooimeer / Olof Palmelaan
Gooimeer / Olof Palmelaan

 

De VVD vindt dat door de enorme vraag naar woningen voor starters en ouderen, deze locatie niet gevuld moet worden met een woonwagenkamp.

“Laat hier ouderen of starters wonen, aan die woningen is echt een schreeuwend tekort in onze stad. Wij willen liever een kleinschalig appartementencomplex dat in de omgeving past.” zegt VVD-raadslid Hermen van Dalen.

Het lijkt erop dat andere politieke partijen geen problemen hebben met extra woonwagens op de Olof Palmelaan / Gooimeer (link naar Google Maps). Dit bleek uit de commissievergadering van de gemeenteraad.

Van Dalen: “De VVD is verbaast dat andere partijen in de gemeenteraad kiezen voor een extra woonwagens terwijl er juist een tekort is aan woningen voor jongeren en ouderen. Dat is toch raar? 

De VVD heeft al aangekondigd om in raadsvergadering van maandag 29 januari een voorstel in te dienen om op Gooimeer woningen te realiseren in plaats van een extra woonwagenkamp.

Gooimeer / Olof Palmelaan
Gooimeer / Olof Palmelaan