Log in op Mijn VVD

VVD opent meldpunt verkeersonveilige plekken

De VVD Zoetermeer opent vandaag een meldpunt voor verkeersonveilige plekken. Plekken waar het verkeer veiliger zou moeten zijn, kunnen worden gemeld op de website. Volgens de VVD kan en moet Zoetermeer verkeersveiliger. Daarom geeft de partij ook een Victor Veilig pop aan de inzenders van de twee meest onveilige plekken. Voor de liberalen is dit ook de officiële start van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

“Wij pleiten voor extra inzet op verkeersveiligheid in de komende jaren. Er moeten meer handhavers komen zodat zij vaker in samenwerking met de politie kunnen controleren. Daarnaast willen we doorgaan met het veiliger inrichten van straten. Dit betekent wel dat er meer geld bij moet komen. Ook wil de VVD geen fietsers zonder verlichting meer. Dat vraagt ook om gerichte controles.” aldus Jan Iedema, fractievoorzitter en nummer twee op de kandidatenlijst van de VVD Zoetermeer.

Om het thema kracht bij te zetten zal de VVD komende periode blauwe lampjes uitdelen in de stad. De kleur is een subtiele verwijzing naar de VVD en vooral naar de politie en het team handhaving. 

Jan Iedema vervolgt: “De verkeersveiligheid in Zoetermeer is de afgelopen jaren al stukken beter geworden. Zo wordt mede dankzij de VVD het vrachtverkeer van en naar Nutricia in de toekomst buiten het oude dorp om geleid, weg van de fietspaden waar veel scholieren fietsen. Ook startte de VVD-wethouder het Nachtnet Fiets, een goed verlicht en onderhouden netwerk van fietspaden waar je ook in de donkere uren prettig kunt fietsen. Dat heeft onze VVD-wethouder goed gedaan. Maar we willen meer.”

De VVD verzamelt de voorbeelden die via het meldpunt binnen komen en zal na de verkiezingen aan de hand van de verkeersonveilige plekken pleiten voor een nieuw actieplan Verkeersveiligheid, waarin de meest onveilige situaties zo snel mogelijk worden aangepakt. De winnaars van de Victor Veilig poppen worden later bekend gemaakt op de website van de VVD Zoetermeer.

Het meldpunt is te bereiken via: https://goo.gl/forms/0EJZMW02PeE8itRp2

 

Victor Veilig pop: