Log in op Mijn VVD

Maak vaart met nieuw zwembad!

De VVD wil in de volgende periode een nieuw recreatiezwembad in Zoetermeer realiseren. De VVD is daarom blij dat het college de scenario’s daarvoor verder heeft uitgewerkt.

 “Wat de VVD betreft komt een nieuw college nog voor de zomer met een uitwerking van de varianten inclusief een concreet voorstel. Op die manier kunnen Zoetermeerders zo snel mogelijk weer genieten van een prachtig aantrekkelijk recreatiebad.” aldus lijsttrekker Marc Rosier.

Op basis van het huidige gebruik en de verwachte groei van Zoetermeer, is een uitbreiding van recreatief zwemwater goed te onderbouwen. Het sluit ook aan bij de veel gehoorde roep om een nieuw recreatief zwembad.

Het huidige college ziet twee mogelijke scenario’s voor een recreatiezwembad - zo heeft zij de gemeenteraad deze week laten weten. De VVD ziet graag een grote, professioneel gerunde, recreatieve zwemvoorziening gerealiseerd in Zoetermeer. Dit staat ook expliciet in het verkiezingsprogramma.

Het eerste scenario is om het huidige zwembad de Veur in Rokkeveen sterk uit te breiden en de Driesprong (Dorp) in de huidige vorm laten bestaan. Duidelijk is wel dat dit scenario betekent dat de Driesprong dan over 10 tot 15 jaar compleet vervangen moet worden inclusief de bijbehorende kosten. 

Het andere scenario is: de Veur behouden en de Driespong vervangen door een nieuw zwembad in bijvoorbeeld het Burgemeester Vernedepark. Dit park is goed bereikbaar met de RandstadRail en ligt centraal in de stad.

De VVD is blij met de verdere uitwerking maar heeft ook nog vragen. Zo zou de VVD meer duidelijkheid willen over de gevolgen voor het verkeer rond het Burgemeester Vernedepark en wat het betekent voor de bestaande verengingen in dat park. En ze zijn benieuwd of er rond de Veur inderdaad voldoende ruimte is om een uitbreiding van het zwembad te realiseren zonder dat de buurt daarvan de negatieve gevolgen ervaart bijvoorbeeld rond parkeren. Ook de fietsbereikbaarheid van de Veur vanuit de rest van de stad roept vragen op. Vragen waar snel antwoord op mag komen, want dan kan er vaart worden gemaakt met het zwembad.