Log in op Mijn VVD

VVD wil komende jaren geen stijging OZB

De Zoetermeerse huizenbelasting stijgt wat de VVD betreft de komende jaren niet. Huizenbezitters mogen wat de VVD betreft nu ook merken dat de economie aantrekt.

Deze week valt de jaarlijkse aanslag met de gemeentelijke belastingen weer op de deurmat. Inclusief een verhoging met inflatie. Daar is niets meer aan te veranderen. Voor komende jaren is de VVD duidelijk: geen stijging.

VVD-lijsttrekker Marc Rosier: “We zijn in Zoetermeer financieel goed uit de crisis gekomen. Mede door flinke bezuinigingen. Het huishoudboekje is nu op orde. De stad groeit de komende jaren verder wat een positief financieel effect heeft. Redenen genoeg om de huizenbelasting helemaal niet te verhogen in de komende jaren.”

De VVD wil na de crisisjaren ook iets terugdoen voor de huizenbezitters.

“Huiseigenaren krijgen jaarlijks een flinke lokale belastingaanslag voor hun kiezen Daarnaast is tijdens de crisis de OZB altijd met inflatie verhoogd terwijl inkomens niet of nauwelijks stegen. Nu het financieel goed gaat hebben we de mogelijkheid om dat weer recht te trekken wat de VVD betreft.” aldus Rosier.