Log in op Mijn VVD

De VVD wil huizen bouwen voor Iedereen!

Voldoende woningen voor Zoetermeerders. Dat is wat de VVD Zoetermeer wil en waarvoor de VVD in de vergadering van de raad van 5 maart voor hebben gepleit. Zoetermeer is namelijk bij uitstek een woonstad. Een stad waarin mensen zelf mogen bepalen waar en hoe ze wonen.

Fractievoorzitter Jan Iedema: ‘Op dit moment is er echter een groot tekort aan woningen en kunnen Zoetermeerders heel moeilijk een goede woning vinden. Een middeldure huurwoning, bijvoorbeeld voor starters, of een appartement voor een stel waarvan de kinderen het huis uit zijn, zijn nu niet te vinden in Zoetermeer. Dat moet anders. Daarom moeten we voor àlle inwoners bouwen.

Vorig jaar september heeft de gemeenteraad daarom na veel debat en overweging besloten om minder sociale woningen bij te bouwen dan in het verleden. En meer andere typen woningen te bouwen. Maar in de raadsvergadering van 5 maart lag een voorstel om de komende jaren toch weer meer sociale huurwoningen te bouwen en minder koop- en andere huurwoningen.

Dat wilde de VVD niet. En vele andere partijen ook niet. Daarom is het voorstel uiteindelijk zo aangepast dat het besluit uit september vorig jaar in stand is gebleven. Wat de VVD betreft een goede uitkomst.

Jan Iedema: Weten dat er een huis voor je is, ongeacht of je nou jong of oud bent, met een gezin, of alleenstaand, op zoek naar een huur- of een koophuis. Dat is waar de VVD, ook in de toekomst, voor staat. Voldoende woningen voor alle Zoetermeerders.