Log in op Mijn VVD

VVD, LHN, D66, GroenLinks en CDA gaan samen aan de slag!

Vanochtend werd bekend dat de vijf partijen VVD, LHN, D66, GroenLinks en CDA allemaal hebben ingestemd met het voorstel van informateur Helmi Huijbregts om gezamenlijk een coalitie te vormen. Na twee rondes van onderzoek kunnen de collegeonderhandelingen nu echt beginnen.

“Iedereen heeft diep nagedacht en we hebben allemaal wat water bij de wijn moeten doen, maar de onderlinge sfeer is goed en ik heb er vertrouwen in dat we nu kunnen bouwen aan een stevig college met een programma waar de stad echt mee vooruit kan de komende vier jaar”, licht VVD-lijstrekker Marc Rosier toe. “Deze vijf partijen vormen een brede afspiegeling van de raad en van de uitslag van de verkiezingen in Zoetermeer. Met het toevoegen van een zesde wethouder komt er een daadkrachtig college dat door deze extra capaciteit ook alle uitdagingen die Zoetermeer op zich af ziet komen voortvarend aan kan pakken”.

Nu worden de agenda’s op elkaar afgestemd, zodat volgende week kan worden gestart met de onderhandelingen over het programma. Over de planning van het vervolg verwachten de onderhandelaars begin volgende week duidelijkheid te kunnen geven.