Log in op Mijn VVD

Rosier en Iedema kandidaat-wethouders VVD

De Zoetermeerse VVD-fractie heeft besloten om Marc Rosier en Jan Iedema als kandidaat-wethouders naar voren te schuiven. Momenteel wordt er door VVD, LHN, D66, GroenLinks en CDA gesproken over een nieuwe coalitie. Die coalitie moet leiden tot een college met zes wethouders, waarvan de VVD er twee levert.

De coalitiegesprekken duren nog zeker enkele weken. Als het uiteindelijk akkoord voldoende VVD-standpunten bevat en de fractie ermee instemt, gaan Rosier en Iedema als wethouder aan de slag voor Zoetermeer.

Marc Rosier (38 jaar) is de afgelopen vier jaar wethouder geweest. Hij is vanuit het college aanjager geweest van verschillende zichtbare vernieuwingen in de stad. Hij woont met zijn vrouw en twee jonge kinderen in Noordhove. “Afgelopen vier jaar waren prachtig. Mede daarom ben ik erg blij dat de fractie mij opnieuw naar voren schuift, maar eerst moeten we kijken hoe we de onderhandelingen succesvol gaan afronden.” aldus Rosier.

Jan Iedema (46) was de afgelopen periode fractievoorzitter. In het dagelijks leven is hij ondernemer en werkzaam als organisatieadviseur. Met zijn vrouw en twee kinderen woont hij in De Leyens. “Ik heb vier jaar vanuit de fractie aan de stad mee mogen bouwen en nu kijk ik uit naar de uitdaging om als wethouder aan de slag te kunnen gaan. Ik vind het een grote eer om door de fractie voorgedragen te worden en ik ga er vol enthousiasme tegenaan om er een succes van te maken”  zegt Iedema.

 Marc Rosier  Jan Iedema