Log in op Mijn VVD

Geslaagde 4e Retail 3.0

 
Geslaagde 4e Retail 3.0 event in de Sniep gisteravond.
“Ondernemers, winkeliers, politici, lokale organisaties en inwoners van Zoetermeer discussieerden over de vraag “Heeft Retail bestaansrecht in Zoetermeer”.

Gisteravond hebben ruim 65 deelnemers bijgedragen aan een zeer geslaagde Retail evenement in Zoetermeer. De kernvraag van de avond was “Heeft Retail bestaansrecht in Zoetermeer”.  

De avond stond in het teken van een door de lokale VVD georganiseerde Lagerhuis debat over toekomstperspectief voor een gezond Retailklimaat in Zoetermeer. Aan dit event zijn drie eerdere  Retail bijeenkomsten voorafgegaan waar hoofdzakelijk is gediscussieerd  over wat er veranderd zou moeten worden en zijn mooi ideeën zijn gelanceerd maar daar het ook bij is gebleven. Dit 4e overleg was bedoeld hoe we komen tot een nieuw Retailstructuur en wie daar daadwerkelijk aan bijdragen.
Belangrijk voor een nieuw Retail structuur is het verkrijgen van een breed draagvlak. Hiervoor had de  lokale VVD ook de andere 11 lokale politieke partijen van Zoetermeer uitgenodigd en lokale organisaties gevraagd aan de discussie deel te nemen. Alle lokale politieke partijen waren met één of meerdere vertegenwoordigers aanwezig en discussieerden mee. Naast de politieke partijen waren ook de gemeente Zoetermeer, de lokale organisaties RVOZ, Koninklijke Horeca Nederland, Stadsmuseum en Promotie Zoetermeer/ Floravontuur aanwezig. 
De avond begon met een lezing van Jan Kragt van de gemeente Zoetermeer over de strategie van City Marketing in Zoetermeer en een toelichting op de plannen en ontwikkelingen in de binnenstad. 
Zoetermeer wil meegaan in nieuwe stadsontwikkelingen en omarmt daarom de beweging die in gang is gezet. Aansluitend daarop deelden twee jonge ondernemers van het Woonhart en de Dorpsstraat hun ervaringen en passie met de zaal over hoe zij het ondernemerschap en de gastvrijheid in Zoetermeer creëren en beleven.  Beide vertaalden zich naar twee volwaardige ambassadeurs van de stad Zoetermeer.
Hoogtepunt van de avond was het Lagerhuis debat  en het daaropvolgend discussie over hoe we daadwerkelijk komen tot het opstellen van een uitvoeringsplan voor een duurzaam Retailklimaat in Zoetermeer. Ruud Emous van Stadsmuseum Zoetermeer benadrukte de er mooie uitdagingen liggen die we aan kunnen om te komen tot een aantrekkelijke en vitale winkelstructuur met lifestyle en sociale meerwaarde voor inwoners, ondernemers en vastgoedeigenaren in de stad Zoetermeer. Jeffrey van Dijk van Horeca Nederland voegde toe dat horeca in de horizontale keten van wonen, werken, winkelen in Zoetermeer een stevige impuls heeft gegeven. 
Er is een grote bereidheid onder alle aanwezige partijen om de handen in één te slaan. Voorzitter RVOZ Benita van Wegen maakte zich sterk om te komen tot een goede Retail aanpak die door alle partijen gedragen wordt. 
De avond werd afgesloten met een terugblik op wat we hebben bereikt en geleerd.
Het voorstel is geaccepteerd om met betrokken partijen een intentieverklaring te tekenen om te komen tot het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst om Retail, Leisure, Horeca, Promotie en Lifestyle beter met elkaar te verbinden en deze samen te laten vallen tot een nieuw Retail concept voor Zoetermeer.