Log in op Mijn VVD

VVD: waar blijft betere mobiele ontvangst Oosterheem en Noordhove?

De ontvangst van mobiele telefoons via Vodafone en KPN is in Oosterheem en delen van Noordhove al te lang onvoldoende. De VVD Zoetermeer vraagt hier nu opnieuw aandacht voor. De liberalen willen dat er eindelijk fatsoenlijk bereik komt voor de inwoners en ondernemers in deze wijken.

Na schriftelijke vragen van de VVD Zoetermeer over het slechte bereik eind 2016 heeft het college vorig jaar gesproken met deze telecomproviders. In juni vorig jaar meldde het college aan de gemeenteraad dat voor KPN en VodafoneZiggo geldt dat de dekking in Oosterheem onvoldoende is. Voor de VodafoneZiggo geldt dit ook voor delen in Noordhove. Beide providers willen graag de bereikbaarheidsproblemen oplossen. Er werd door de providers ook al naar concrete locaties gezocht voor (tijdelijke) zendmasten.

Fractievoorzitter Rob Duiven: 'Ondanks het positieve signaal uit het memo van juni 2017 is de mobiele ontvangst nog altijd onvoldoende. De VVD Zoetermeer wil dat beide providers nu vaart gaan maken met betere ontvangst. Waar nodig en mogelijk dient de gemeente mee te werken hieraan. Daarom heeft de VVD Zoetermeer opnieuw vragen gesteld aan het college'.

De VVD Zoetermeer wil van het college weten:

- of het met de VVD Zoetermeer eens is dat het echt te lang duurt voor het mobiele bereik in Oosterheem en delen van Noordhove door de providers wordt verbeterd;

- of bij de providers kan worden nagevraagd wanneer zij het bereik in Oosterheem en delen van Noordhove wel naar behoren gaan regelen;

- en of het college nog altijd bereid is om binnen bestaande kaders zoals een bestemmingsplan zo veel mogelijk mee te werken aan de plaatsing van zendmasten om de providers in staat te stellen het beroerde bereik in sommige delen van Zoetermeer te verbeteren.