Log in op Mijn VVD

Beter mobiel bereik in Oosterheem en Noordhove

Vodafone gaat eindelijk de bereikbaarheid van hun mobiele netwerk verbeteren in de wijken Oosterheem en Noordhove. Zij komen op korte termijn met een tijdelijke zendmast om de problemen zo snel mogelijk op te lossen. De VVD Zoetermeer, die zich al sinds 2016 zorgen maakt om de slechte bereikbaarheid, is blij.

In een vlog op social media licht Jeffrey van Gils, raadslid voor de VVD Zoetermeer, toe: “De VVD probeert al ruim anderhalf jaar voor elkaar te krijgen dat het slechte mobiele bereik wordt opgelost, dat begint nu zijn vruchten af te werpen.”

In 2016 opende de VVD al een meldpunt om de vele klachten te bundelen en vroeg het college om met de providers in gesprek te gaan. Vodafone en KPN gaven toen aan hun netwerk te willen verbeteren. Inmiddels heeft Vodafone de vergunning binnen om een tijdelijke zendmast te bouwen en is er op hoofdlijnen een overeenkomst met de gemeente over de locatie. Ook voor de permanente zendmast is de vergunning al door de gemeente afgegeven.

KPN wilde eerder al op een bestaand gebouw een antenne plaatsen, dit gebouw bleek toen echter niet geschikt. Zij hebben nu een andere plek op het oog en zijn daarover in onderhandeling.

De VVD is blij met de voortgang, “Het is belangrijk dat iedereen bereikbaar is, zeker nu steeds minder mensen een vaste telefoon hebben, er meer thuis wordt gewerkt en er veel bedrijven in Oosterheem gevestigd zijn” aldus Jeffrey van Gils.