Log in op Mijn VVD

VVD: maak huttenbouwweek jaarlijkse traditie

Op voorstel van de VVD samen met de PvdA steunde vorig jaar een brede meerderheid in de gemeenteraad het voorstel om een jaarlijks huttenbouwfestival mogelijk te maken. Afgelopen week is de deze Huttenbouwweek voor het eerst gehouden. De Huttenbouwweek is opgepakt door YMCA Zoetermeer. Dagelijks kwamen op de Huttenbouw zo’n 120 kinderen af en was daarmee een groot succes.

Het VVD-voorstel vroeg aan het college een plan op te stellen om jaarlijks een huttenbouwfestival te organiseren en daarbij samenwerkingspartners bij te betrekken. VVD-fractievoorzitter Rob Duiven: ‘De VVD is erg blij dat dat dit initiatief zo’n brede weerklank heeft gekregen en daarmee een groot succes is geworden. Kinderen bouwen letterlijk en figuurlijk aan onze stad’.

De huttenbouwweek wordt georganiseerd door vrijwilligers en wordt aangestuurd door een kernteam wat bestaat uit YMCA Zoetermeer, Kern Kinderopvang Zoetermeer, de buurtvereniging Seghwaert op Dreef en Mooi Welzijn. Veel vrijwilligers hebben bijgedragen aan het succes.

Rob Duiven: ‘De VVD heeft is blij met het voornemen van de organisatie om volgend jaar een tweede huttenbouwfestival te organiseren. Wij zien graag dat het huttenbouwen een jaarlijkse terugkerende Zoetermeerse traditie wordt. We hebben daarom vragen aan het college gesteld om daar met de samenwerkingspartners een plan voor te maken.’