Log in op Mijn VVD

VVD Zoetermeer op werkbezoek bij Stadsmuseum Zoetermeer

De Zoetermeerse VVD’ers Jan Willem Schotel, Harm Meijer en Thera Hoekstra maakten 17 oktober 2018 in een prettig en geanimeerd gesprek kennis met Sabine Huls, de nieuwe directeur van het Stadsmuseum Zoetermeer.

Voor de nieuwe directeur breken dit najaar drukke tijden aan: ze moet de verandering van het  huidige kleine, oude Stadsmuseum naar een nieuw groot en modern museum over identiteit en leefstijlen leiden. Dat vindt onderdak in het Stadshart. Het Zoetermeers Stadsmuseum in Ontwikkeling, tot voor kort bekend onder de werknaam Living Museum, wordt een plek waar bezoekers kennismaken met levensstijlen vanaf de jaren 50 tot nu. De ambitie is jaarlijks 25.000 tot 35.000 bezoekers te trekken. Met 1.075 vierkante meter is het nieuwe museum vijf keer zo groot als het huidige in de Dorpsstraat.

De verhuizing naar de nieuwe locatie, de mogelijkheden voor de toekomst, de positie van het Stadsmuseum in Zoetermeer en verbinding maken waren onderwerp van gesprek. De VVD Zoetermeer kijkt uit naar de ontwikkelingen van het Stadsmuseum Zoetermeer onder Sabine’s bezielende leiding.