Log in op Mijn VVD

Interview VVD wethouder Marc Rosier over plannen Entreegebied

Interview op 7 november 2018 van VVD-wethouder Marc Rosier op Omroep West over de woningbouwplannen voor het Entreegebied (het gebied omsloten door het stationsgebied, de Boerhaavelaan, het Bredewater en de Afrikaweg) waarin circa 4500 woningen zullen worden gebouwd.

'Het moet een bruisende stadswijk worden,' aldus de Marc Rosier, met woningen in appartementengebouwen en onderin barretjes, een sportschool en een kinderdagverblijf.' De plannen voorzien de hoogste gebouwen bij de snelweg.

Marc Rosier: 'De Afrikaweg wordt groener, met waarschijnlijk een lagere maximumsnelheid, en door de nieuwe wijk heen komen wegen naar de wijken ernaast. De bewoners daarvan gaan er ook op vooruit. Zoetermeer heeft uiteindelijk 10.000, of misschien zelfs 16.000 nieuwe woningen nodig. Vroeger pakten we dan een weiland en dat bouwden we vol, maar dat kan niet meer. En dus moeten nieuwe woningbouwlocaties gevonden worden in de bestaande stad, en zal daar hoogbouw moeten komen’.

De plannen voor dit gebied leveren een belangrijk aandeel in het realiseren van de ambitie voor 10.000 tot 16.000 nieuwe woningen die Zoetermeer wil bouwen. Marc Rosier: ‘Deze buurt wordt voor mensen die graag bij openbaar vervoer wonen en in een wijk waar van alles te doen is'. Binnen vijf jaar wonen hier mensen en staan er ook nog hijskranen die meer bouwen’.

Meer weten over de woonvisie van de VVD Zoetermeer?: kijk op http://vvdzoetermeer.nl/standpunten/wonen-en-wijken.

Bekijk het interview op: klik hier