Log in op Mijn VVD

VVD kiest voor nieuw zwembad in Van Tuyllpark

De Zoetermeerse VVD wil dat het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark komt. 'Tijdens de verkiezingen waren we heel duidelijk ‘er moet een nieuw zwembad komen! Wat betreft de locatie waar dit dan gebouwd moet worden is er voor de Zoetermeerse VVD maar één serieuze kandidaat: het Van Tuyllpark', aldus raadslid Thera Hoekstra.

In het voorstel dat nu op tafel ligt wordt ook een tweede locatie genoemd, het Van Doornenplantsoen, maar daar zou korfbalvereniging Phoenix dan wel voor moeten verhuizen. 'We hebben uiteraard beide locaties goed overwogen. Uiteindelijk is voor ons het Van Tuyllpark de duidelijke winnaar', aldus Thera. Belangrijke voordelen in het Van Tuyllpark zijn de beschikbare ruimte, de bereikbaarheid met de auto, fiets en het openbaar vervoer.

Ook heeft voor de Zoetermeerse VVD de verkeersveiligheid rondom de scholen op het Van Doornenplantsoen zwaar meegewogen. Thera Hoekstra: 'Met zoveel extra auto’s is het wachten op ongelukken en dat willen wij absoluut voorkomen'. Maandagavond 26 november wordt de definitieve beslissing genomen in de raadzaal van het nieuwe stadhuis. Deze vergadering kan iedereen bijwonen.