Log in op Mijn VVD

VVD: Fietspad naar het van Tuyllpark moet veiliger!

Met een motie hoopt de Zoetermeerse VVD vanavond de gemeente opdracht te geven om het fietspad langs de Van der Hagenstraat te ‘upgraden’. 'Wij willen dat iedereen veilig op de fiets naar het nieuwe zwembad en de sportclubs in het Van Tuyllpark kan', aldus VVD raadslid Jeffrey van Gils.

Er klinkt vanuit de sportverenigingen in het Van Tuyllpark al langer een roep om de fietspaden een facelift te geven. Eind vorige maand werd er nog een jeugdlid van MHCZ aangereden op zijn weg naar huis. De verkeersveiligheid is voor de Zoetermeerse VVD een belangrijk thema, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en in het coalitieakkoord heeft de VVD zich hard gemaakt om naar nul vermijdbare verkeersslachtoffers te werken.

Ook bij het kiezen van een locatie voor het nieuwe zwembad was verkeersveiligheid een belangrijke reden voor de Zoetermeerse VVD om te kiezen voor het Van Tuyllpark. De andere keuze, het Van Doornenplantsoen, was voor de VVD geen optie. 'Ik heb zelf als student van het Erasmus College jaren mogen meemaken hoe druk het is met fietsers op het moment dat de scholen uitgaan, daar moet je dan niet auto’s onderweg naar een zwembad aan willen toevoegen. Dat is wachten op ongelukken', vertelt Jeffrey van Gils. Ook het Erasmus College, één van de drie scholen op deze locatie, heeft bij monde van rector Molsbergen eerder aan de gemeenteraad laten weten bezwaar te hebben tegen de komst van een zwembad op het Van Doornenplantsoen, om onder meer dezelfde reden.

Ondanks dat het Van Tuyllpark beter scoort wat betreft de verkeersveiligheid moet het hier wat betreft de VVD nog beter. 'Met de komst van een nieuw zwembad zal het in het Van Tuyllpark een stuk drukker worden, wij vinden het daarom ook belangrijk dat het fietspad langs en over de Van der Hagenstraat een upgrade krijgt, hier rijden fietsers en auto’s nu nog samen over de weg, dat moet nu gescheiden worden' eindigt Jeffrey van Gils.