Log in op Mijn VVD

VVD Zoetermeer: nachthoreca moet veilig!

Op verschillende plaatsen in Zoetermeer is de nachthoreca recent doelwit geweest van incidenten met vuurwapens en een handgranaat. De Zoetermeerse VVD maakt zich daarom grote zorgen over de veiligheid rondom deze horecagelegenheden en vraagt om een onderzoek hoe dit beter kan.

Zoetermeer is steeds meer een bruisende uitgaansstad en dat wordt door de inwoners en bezoekers van onze stad gewaardeerd. Recente incidenten zoals het achterlaten van een handgranaat bij club Magnum en het beschieten van het gebouw van diezelfde club schaden de goede reputatie die Zoetermeer heeft. VVD-raadslid Robbert Moree: ‘De nachthoreca moet veilig zijn en blijven. Het is een waardevol onderdeel van het bruisende uitgaansleven in onze stad’. De Zoetermeerse VVD wil daarom dat het geldende beleid voor de veiligheid rond nachthoreca in Zoetermeer tegen het licht wordt gehouden.

Het college kan vervolgens de raad informeren over welke instrumenten verbeterd moeten worden om de nachthoreca veiliger te maken. De VVD heeft daarvoor afgelopen maandag een motie ingediend die brede steun in de gemeenteraad kreeg. Robbert Moree: ‘Met deze motie is nu de eerste stap gezet om het Zoetermeerse uitgaansleven veiliger te maken'.