Log in op Mijn VVD

VVD Zoetermeer stelt vragen over aanpak autobranden

De Zoetermeerse VVD  wil van het college van burgemeester en wethouders weten hoeveel auto's er vorig jaar in de stad in vlammen opgingen.

Volgens de site www.alarmeringen.nl is in 2018 het aantal meldingen van voertuigbranden in Nederland met bijna een kwart toegenomen tot ruim 5574. Dit is ruim 23 procent dan in 2017. Volgens de website zijn branden als gevolg van ongevallen, autobranden op snelwegen, loze meldingen en herhaalde oproepen zo veel mogelijk buiten beschouwing gelaten. ‘In Zoetermeer lijken de cijfers ook zorgelijk’, zo stelt VVD-raadslid Robbert Moree: ‘Maar liefst 34 meldingen in 2018 tegen 18 in 2017’.

Hij wil weten of die cijfers van www. alarmeringen.nl kloppen en of de stijging van het aantal autobranden een regionaal verschijnsel is. Ook wil hij van het college weten welke acties politie en brandweer hebben ondernomen rond de autobranden en of er aanhoudingen zijn verricht. Robbert Moree: ‘Wat doet het college om meer autobranden in Zoetermeer te voorkomen en werpt die aanpak vruchten af?’