Log in op Mijn VVD

Verkiezingen Provinciale Staten belangrijk voor Zoetermeer

Provincies zijn onder andere verantwoordelijk voor de inrichting van het landelijk gebied, een bereikbare regio en het regionaal economisch beleid. Onderwerpen die ook op gemeentelijk niveau impact hebben. De verkiezing voor de Provinciale Staten van Zuid-Holland op 20 maart zijn dus ook voor Zoetermeer en Zoetermeerders van belang. Voor de komende provinciale verkiezingen heeft de VVD daarom twee uitstekende kandidaten uit Zoetermeer opgelijnd: Jan Willem Schotel en Sabin Jahan. Zij worden stevig gesteund door Erwin Hoogland uit Leidschenveen die direct na de twee gedeputeerden Floor Vermeulen en Jeannette Baljeu op plaats 3 staat.

Erwin was naast verschillende VVD-bestuursfuncties VVD-vicefractievoorzitter in de Provinciale Staten van Overijssel. Hij werd toen regionaal bekend om zijn heldere en liberale visie in grote dossiers zoals vliegveld Twente, ruimte voor de IJssel en Jeugdzorg. In Zoetermeer wil hij, samen met Jan Willem en Sabin, zich inzetten voor Zoetermeer en de provincie Zuid-Holland. Voor een nog betere bereikbaarheid van Zoetermeer, zoals een noord-zuid lightrailverbindingen richting Rotterdam, Delft en Leiden. Voor verbetering van de wegverbindingen met Leiden en de A4. Voor snel meer woningen voor iedereen. Voor een weloverwogen energietransitie en met beleid van het gas af! Hij heeft daarbij niet alleen oog voor de economische en veiligheidsaspecten, maar ook voor de gevolgen voor de burgers en het milieu. Zij mogen niet het kind van de rekening worden.

De Zoetermeerse VVD-fractievoorzitter Rob Duiven is verheugd met de kandidatuur van Erwin Hoogland en zijn grote aandacht voor Zoetermeer: 'Ik ken Erwin als een officier die al 35 jaar een uitstekende staat van dienst heeft. Hij is meermaals uitgezonden en gaf meerdere jaren leiding aan het Defensie Crisis Actieteam, onder andere tijdens de MH-17-ramp. Momenteel vervult hij de functie van Strategisch Militair Adviseur bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken'.

Erwin Hoogland: 'Ik spreek veel met hardwerkende mannen en vrouwen; bouwvakkers, militairen, politieagentes, verplegers, marktkooplui, leraren, verkoopsters en winkeliers. Ik zie het bij iedereen terug; onzekerheid over hun omgeving, het klimaat, veiligheid op straat, of ze straks nog wel een baan hebben. Zij zien een onzekere toekomst, niet alleen voor zichzelf maar vooral voor hun kinderen. Zij zijn ook de mannen en vrouwen, vaders en moeders, opa’s en oma's die hun schouders onder de komende uitdagingen willen zetten. Schouder aan schouder wil ik met hen bouwen aan een leefbare en toekomstbestendige provincie. Ik wil de grenzen opzoeken van het mogelijke en volop ruimte geven aan nieuwe ontwikkelingen. Ik kan dit niet alleen. Ik wil graag gebruik maken positieve, creatieve en vernieuwende ideeën die er volop zijn onder de mensen. Daar heb ik een oor voor, dat vind ik belangrijk'.

VVD-fractievoorzitter Rob Duiven: 'Net als de Zoetermeerse VVD schenkt Erwin klare wijn en houdt niet van franjes, een doener vol energie. Samen met Erwin, Jan-Willem en Sabin gaan we een interessante periode in, waarbij een overwinning voor de VVD tijdens de provinciale verkiezingen ook eindelijk echt voelbare verschillen kan maken voor onze stad. Daarom zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten ook voor Zoetermeer belangrijk. Daarom is op 21 maart kiezen voor de VVD belangrijk. Ga dus op 20 maart naar de stembus. Gewoon.Doen.!'

Het verkiezingsprogramma van de VVD Zuid-Holland 'Duurzaam Doorpakken' is hier in te zien.