Log in op Mijn VVD

Zoetermeerse VVD trapt campagne af in verkiezingsdebat met GroenLinks

De Zoetermeerse VVD is de campagne voor de provinciale statenverkiezingen begonnen met een verkiezingsdebat. Erwin Hoogland, nummer 3 op de VVD-lijst, ging in debat met Marieke Spekreijse, kandidaat voor GroenLinks. In het debat maakte Hoogland zich sterk voor een beter bereikbaar Zoetermeer en een betaalbare energietransitie. Op de VVD-lijst voor de Provinciale Staten van Zuid-Holland staan ook de Zoetermeerse kandidaten Jan Willem Schotel, Sabin Jahan en Robin Fries.

'Met de aantrekkende economie en de groei in inwoners kunnen we geen files of overvolle treinen gebruiken. Er zijn daarom meer investeringen nodig in verkeer en vervoer', Aldus Hoogland: 'waar GroenLinks auto’s en files negeert, wil de VVD investeren in alle vormen van vervoer: fiets, OV en de auto! Voor Zoetermeer wil ik iets doen aan de betere verbinding met Leiden en Rotterdam'.

Het verkiezingsprogramma van de liberalen is helder. De ontwikkelingen in Zuid-Holland vragen om een betere bereikbaarheid: mensen moeten snel en soepel van A naar B kunnen verplaatsen. Daarnaast maakt VVD’er Hoogland zich hard voor minder vervuiling. Hoogland: 'Nederland staat voor een transitie naar duurzame energie. De provincie moet samenwerken met gemeenten en innovatie bij bedrijven stimuleren. Zo kunnen we volop ruimte bieden aan de ontwikkeling en toepassing van duurzame, innovatieve en slimme technieken in bijvoorbeeld energiebesparing en mobiliteit'.

Hoewel beide partijen zich hard maken voor duurzaamheid, konden VVD en GroenLinks het niet eens worden over de energietransitie.  Hoogland (VVD): 'Met alleen wind- en zonne-energie komen we er niet. We moeten daarom ook kijken naar veilige vormen van kernenergie, zoals thorium. De uitdagingen in de energietransitie vragen om een doeners-mentaliteit en niet op de voorhand energievormen uit te sluiten'. GroenLinks kon zich niet in de woorden van Hoogland vinden en weigert kernenergie te overwegen.

De Zoetermeerse VVD is op 2, 9 en 16 maart vanaf 11.00 uur in het Stadshart te vinden om met mensen in gesprek te gaan over de verkiezingen. Op 8 maart is de VVD rond lunchtijd in winkelcentrum Rokkeveen.