Log in op Mijn VVD

Werkbezoek Philadelphia Zorg

De Zoetermeerse VVD gaat regelmatig op werkbezoek bij verschillende organisaties in Zoetermeer. Vorige week gingen Vivianne en Harm op bezoek bij Stichting Philadelphia Zorg in Meerzicht.  Harm Meijer en Vivianne van Yperen zijn op bezoek geweest bij de woongroep van Stichting Phladelphia Zorg in Meerzicht. Zij hebben jeugdzorg in het pakket en vinden het belangrijk dat beleid niet alleen vanuit de raadzaal wordt bekeken, maar ook samen met de kinderen, de ouders en de zorgverleners! Aan het einde van de dag willen ze namelijk dat de zorg goed, liefdevol en op de juiste plek terecht komt.

In de woongroep van Stichting Philadelphia wonen kinderen die thuis niet alle begeleiding kunnen krijgen die zij nodig hebben. De beperkingen lopen uiteen maar bestaan bijvoorbeeld uit verstandelijke, lichamelijke en gehoor beperkingen. De verzorgers van deze groep kinderen zijn gespecialiseerd in het omgaan met deze beperkingen. Zo kunnen zij via bijvoorbeeld via gebarentaal met de kids communiceren.De kinderen die hier wonen hebben ons door een spel ''ik ga op reis en ik neem mee'' diverse handgebaren geleerd! 👍👌👏🏻

Vivianne van Yperen: 'We hebben een rondleiding gekregen door de slaapkamers van de bewoners en met de zorgverleners gesproken over hun wensen. Ik vroeg hen, wat is jullie grootste wens? Zoals veel zorginstellingen kregen we het antwoord dat zij ervoor willen zorgen dat de kids in een stabiele omgeving kunnen zijn en niet om de zo veel maanden naar een andere instelling hoeven voor een behandeling'.

Onzekerheid en administratieve rompslomp zijn namelijk het laatste waar je als ouder op zit te wachten.  Vivianne van Yperen: 'Wij zullen als Zoetermeerse VVD ons er voor blijven inzetten dat de gemeente voor deze gezinnen één hulpverlener regelt die samen met het gezin zoekt naar de beste oplossing voor zorg op maat. 🙌🏻"

Wilt u ook met de Zoetermeerse VVD in gesprek of laten zien wat uw bedrijf of organisatie voor Zoetermeer doet dan kunt u contact op nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.